Het kan je niet ontgaan zijn dat op 12-12-12 het boek ‘Haal je kop uit het zand! Leren met zichtbaar resultaat’ is verschenen.  Een boek met 144 papieren pagina’s. Weliswaar ondersteund met een WebApp, maar toch een ogenschijnlijk ouderwets medium in deze moderne tijden. En dat heeft spin-off gehad.

  • Enkele weken geleden zijn collega Agnes Zandvliet en ik door één van onze klanten gevraagd om over dit boek een boekbespreking te houden. Gewoon ouderwets met een aantal managers en opleidingsadviseurs aan het eind van een werkdag anderhalf uur in een vergaderruimte.
  • Ook hebben collega Metteke Lubberts en ik op 7 maart tijdens het NVPNVO2 event ‘Anders leren, Anders werken’ twee workshops gegeven voor 25 vakgenoten. Met elkaar aan de slag met het effectmetingsspel en vervolgens aan het werk met het gedachtegoed uit het boek.

Dat deze meer ‘ouderwetse’ aanpak effectief is hebben we gemerkt. Concreet:

  • Ik ben inmiddels door zeker 8 deelnemers actief geLinked
  • Enkele deelnemers hebben mij benaderd om te sparren / mee te lezen over de effectiviteit van hun aanpak.
  • Een vakcollega wil graag samen een artikel schrijven
  • De boekverkoop is toegenomen

Mooi toch? Ben ik dan tegen andere (meer moderne) mogelijkheden? Nee zeker niet! Een blended aanpak zal ook hier het beste werken (volg me op Twitter @stephanobdeijn), maar gooi oude schoenen niet weg als ze nog lekker zitten en lopen. Oh ja: En komende week zitten we in gesprek met een ROC over de aanpak met het effectmetingsplan voor hun activiteiten.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.