Zelfreflectie werkt alleen als…

Zelfreflectie werkt alleen als je nieuwe inzichten opdoet

Onze collega Esperance Blaauw organiseerde deze maand met twee andere collega’s een sessie over zelfreflectie & feedback. Deze sessie was onderdeel van ons Friends Only Event. Ze beschrijft haar kijk op zelfreflectie én feedback en gebruikte dit als basis voor haar sessie.

Ik heb een hekel aan alle dingen die moeten en die ik niet goed kan. Dat is best onhandig, maar misschien wel herkenbaar. (En zo niet, wat heerlijk moet dat zijn!) Ik kan bijvoorbeeld enorm in de stress schieten van alles met cijfers (mijn eigen administratie, reiskosten declaraties, etc.) Mijn primaire reactie is in zo’n geval: uitstellen tot het echt niet meer kan. Ik kan je vertellen, dat werkt zelden in mijn voordeel.

Leve goede feedback
Met zelfreflectie heb ik geen moeite, maar dat wil niet zeggen dat ik voortaan mijn reiskosten op tijd declareer. Ik léér dus niet van zelfreflectie an sich. Toch is de verwachting dat mensen leren van hun fouten als ze zelfreflectie laten zien. Maar zelfreflectie werkt alleen als iemand NIEUWE inzichten opdoet. Dat is wat nodig is om te leren. Leve goede feedback! Van dat gegeven ging ik uit, tijdens onze sessie op de Friends only middag. Hoe kan je nieuwe inzichten borgen door mensen van elkaars verhalen te laten leren? Een double looping door reflectie & feedback. Hoewel de vriendenmiddag voorbij is, kan ook jij het toepassen.

De opdracht
De opdracht is simpel. Vertel elkaar wanneer jij niet op je plek zat en ongelukkig werd van je werk? Desnoods een verhaal van een collega. Luister naar het verhaal van de ander en noteer tijdens of na het verhaal vier dingen:

1. Welke nieuwe inzichten kreeg je? (bril)
2. Welke goede ideeën heb je gehoord? (schot in de roos)
3. Wat gaf resultaat/ verandering? (meetlat)
4. Wat werkte niet? (hamer en tang)

En tot slot: Wat neem je mee uit het verhaal van de ander voor de dag van morgen? Dus hierbij de uitnodiging om zo egoïstisch mogelijk te luisteren naar het verhaal van de ander zodat je de ander en jezelf nieuwe inzichten kan geven.

Veel leermomenten toegewenst!
Esperance

Placemat-methode

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.