Wouter mag de puzzel leggen bij PWC

De week van Wouter start bij PWC in Amsterdam. In ons gesprek neemt hij echt even de tijd om met mij in gesprek te gaan. Achteraf best knap als ik hoor hoeveel hij regelt in zijn rol als programmamanager. Enig organisatietalent moet je wel hebben!

Binnen PWC worden de associates opgeleid tot registeraccounts. Als senior volg je daarna het Senior Associate programma en wie accountants ondersteunt, volgt het programma van de Bachelor Academy. Deze programma’s duren twee tot drie jaar. Wouter zorgt er als programmamanager voor dat deze programma’s er staan als ze gestart worden. Een behoorlijke regelklus. De inhoud van het lesmateriaal moet afgestemd zijn, het digitale aanbod beschikbaar, trainers moeten beschikbaar zijn en locaties geboekt en nog allerlei zaken die ik vergeet op te noemen. 

Kennisbattles, e-learnings en quizzen
De spreuk: ’een leven lang leren’ is binnen PWC van toepassing. En de organisatie leert zelf ook. Naast klassieke manieren van leren zoals cursussen, lezingen en workshops bieden ze ook sinds een aantal jaar andere vormen van leren. Kennisbattles, e-learning en quizzen worden volop ingezet. Deze vormen van gamificatie zijn binnen PWC heel populair en daarom willen ze deze vormen verder uitbreiden.    

Wat er verder nog op het programma staat voor vandaag?
Toch nog even de content induiken om alles op elkaar af te stemmen. Is alle input voldoende om het boekhoudexamen te halen? Kunnen ze straks deze vragen beantwoorden en terugkoppeling te geven? Ook haalt hij leerwensen op bij ’coaches, welke e senior associates gaan begeleiden. Want voor ieder programma is een jaarlijkse kick off en dan gaan ze met coaches kijken naar het komende jaar. Wat gaat er veranderen? En wat kan de learning & development afdeling bijdragen om ze een stap verder te helpen?

Nice to know:
PWC leidt alleen al ruim 150 mensen per jaar op tot registeraccountant. Voor iedereen die dat leerprogramma volgt, geldt dat zij in vier learning sprints van zes weken deelnemen aan het programma. 

Meer info?
Weet je dat Wouter een fijne sparringspartner is? Bij PWC denkt hij bijvoorbeeld mee over de transitie van associate naar senior associate. Wil jij eens met Wouter sparren? Stuur hem dan een mail via wholtkamp@emcperformance.nl