Dit jaar hebben we de Publieksprijs uitgereikt aan Rosita Thé en Antoinette Geelhoed van Stadsdeel West. Hieronder zie je een korte motivatie uit het juryrapport:

“Sinds 2011 zit Stadsdeel-West (700 medewerkers) in een stedelijke reorganisatie: het stadsdeel verdwijnt als bestuurslaag uit de stad. Deze reorganisatie brengt veel onduidelijkheid en onzekerheid. De centrale stad is aan zet om de reorganisatie vorm te geven en dus verliest het stadsdeel regie over de eigen toekomst.

Rosita Thé (Stadsdeel secretaris) en Antoinette Geelhoed (organisatieontwikkeling) hebben vanaf de eerste bijeenkomst in het kader van deze reorganisatie steeds vinger aan de pols gehouden en gezocht naar vormen om iedereen ‘fit’ door deze reorganisatie te krijgen. Ze kijken sinds 2011, beiden vanuit hun eigen perspectief, voortdurend naar wat er nodig is om iedereen fit te houden. Deze blik is niet per se ingegeven vanuit een conceptueel model van de realiteit of de verandering, maar eerder op basis van het feitelijk gedrag in de organisatie. Signalen van druk, stress, conflict, ongemak hebben zij steeds vertaald in een leer- of verandervraag.

Omdat fitheid het aangrijpingspunt is, waren de leerdoelen ook gericht op voorwaarden voor fitheid: plezier in het werk, onderling contact en communicatie, persoonlijke effectiviteit. Daarbinnen hebben zij niet geschuwd te werken met onconventionele interventies onder andere uit waarderende benadering, theater en muziek, en Theory U. Evaluatie heeft voortdurend plaats gevonden op basis van de fitheidsbeleving en signalen daarover die hen beiden bereikten”.

Struisvogelaward 2014

De Struisvogelaward 2014 ging naar Tempo-Team.

EMC
EMC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.