Wat willen millennials met hun carrière?

Veel millennials willen teveel NU. Hans gaat in gesprek met collega Carmen over leidinggeven aan millennials.

Vandaag was ik in gesprek met Carmen (28), een echte “millennial ”. Ik vroeg haar: ‘Hoe houd jij je gezond? Hoe kom jij die donkere herfst-en kerstdagen door? Welke tips heb je en wat vind je van het vijfstappenmodel?’

‘In mijn beleving kiest mijn generatie meer voor autonomie, maakt meer zijn eigen keuzes, maar vindt disbalans tussen privé en werk.’ 

Ondefinieerbaar
Ze vindt het begrip “Millennial” wat ondefinieerbaar. ‘ Na mij komt de Z-generatie, geboren vanaf 2000 (millennials van 1980 tot 2000 Millennials). Ik heb neefjes die net de middelbare school afgerond hebben en ik zie dat zij weer anders zijn. Zij gaan wat meer op zeker; studeren is duur en wonen daarom thuis. Mijn generatie is minder van gebaande wegen. Een beetje ernaast huppelen is ook prima, wij hoeven niet zo. ‘In mijn beleving kiest mijn generatie meer voor autonomie, maakt meer zijn eigen keuzes, maar vindt disbalans tussen privé en werk.’ 

‘Probeer zoveel mogelijk je eigen koers te varen.’

Welke tips heb je voor jouw leeftijdgenoten? Carmen: ‘Probeer zoveel mogelijk je eigen koers te varen. Als je in een grote corporate werkt: schik je niet teveel en te snel naar de organisatie, maar maak keuzes. Blijf trouw aan jezelf.  Ik werk bijvoorbeeld 36 uur, dus dat is elke 2 weken een dag vrij en die neem ik ook. Maar ook: stel vragen. Niet denken: ik loop hier nog maar net, dus laat maar even. Nee, stel je open op, vraag door over: waarom doen jullie dit op deze manier; wat ligt er achter deze beslissing en wat verwachten jullie van mij? Tenslotte ook ; durf fouten te maken. Spreek dat met jezelf en je omgeving af: fouten maken mag en die moeten soms ook gemaakt worden om te leren.’ 

Veel millennials willen teveel NU. 
Heel veel jonge mensen willen vooral alles: hard werken, hard leven, hard genieten.  Maar dat is het nog niet helemaal volgens Carmen: ‘Ze willen vooral alles NU, ik struggle daar zelf ook mee hoor, dus ik herken het. De een wil coach worden en dat binnen een jaar; de ander wil trainingen geven aan diverse groepen en wel zo snel mogelijk. Dat geldt ook voor privé: zoveel mogelijk festivals bezoeken, druk sociaal leven en zoveel mogelijk alles van de wereld zien. Het gevoel hebben dat het nu al moet. Nb je mag nog leren en je hoeft nog niet alles. Je kunt ook over een paar jaar een goede coach of trainer zijn. Neem er dus de tijd voor.’ 

Welke tips heb je voor hun leidinggevenden?
Carmen: ‘ga ermee in gesprek. Niet af en toe en dan heel zwaar, maar liever regelmatig en misschien korter om een onderwerp te bespreken. Leg jonge mensen ook uit waarom ze dit ene onderdeel moeten doen en waarom dat past in een groter geheel. Dat motiveert. Stel kleine doelen met ze en houd rekening met de persoon zelf: wat wil hij, hoe snel leert hij en wat heeft hij nodig?’ Bij dat laatste bedoelt Carmen ook: vraag aan de millennials: welke leiderschaps- of coachstijl het best bij ze past. Dat weten ze best. Carmen: ‘ik heb heel veel aan mijn vorige  leidinggevende gehad bij het AMC: ze zat vlak bij me en gaf dan aan: Ik ga dit en dat doen. Ga je mee naar dat gesprek? Dan bereiden we het voor; je bent erbij en daarna bespreken we hoe het ging. Het mee kunnen kijken; de kneepjes van het vak zien en ervaren, een soort meester-gezel. Daar had ik veel aan.’

Wat vind jij van het 5 stepsmodel?

‘Ja goed model. Vooral die stapsgewijze aanpak van plan-do-check-act. Goed dat de leidinggevenden eerst informatie krijgen en dat ze gestimuleerd worden om met de jonge professionals in gesprek te gaan. Goed dat nagegaan wordt welke behoeftes ze hebben en dat een Toolbox gepresenteerd wordt waaruit ze praktische tips kunnen halen. De jonge mensen hebben ook verschillende behoeftes en dat merken de leidinggevenden ook als ze met hen in gesprek gaan en analyseren wat de best aanpak is. Op deze manier ben je echt preventief bezig en haal je het best uit je mensen.’

Wil je meer weten? Neem contact op met Hans prinsen