Ben jij een Meat puppet?

Obama: “Change will not come if we wait for some other person or some other time. We are the ones we’ve been waiting for. We are the change that we seek.’

Ben Hammersley (journalist, explorer and general bad man www.benhammersley.com) stelde deze vraag in zijn keynote op het tweedaagse Learning Technologies congres in Londen dat ik dit jaar heb bijgewoond als lid van de Nederlandse delegatie.

Een Meat puppet is iemand die ziet hoe nieuwe ontwikkelingen leven en werk veranderen en hier niet op anticipeert. En dat door nieuwe ontwikkelingen binnen en buiten ons vakgebied ons HRD-werkveld drastisch gaat veranderen is mij wel duidelijk geworden.

We worden ouder, inkomens stijgen in alle landen en tegelijkertijd nemen de inkomensverschillen toe. Innovatie is exponentieel en door de exponentiele groei van computerkracht (Moores Law) komt steeds sneller en steeds meer technologie beschikbaar in ons werk en dagelijkse leven. Het World Economic Forum noemt dit al de Vierde Industriële Revolutie die andere vaardigheden vraagt, dat er toe leidt dat een aantal functies in de (nabije) toekomst niet meer nodig is en dat nieuwe functies ontstaan.

De toekomst is nu!

Een aantal trends, die voor mij als een rode draad door de conferentie liepen, zal ons werk als HRD-professionals drastisch veranderen. De komende weken neem ik jullie in een aantal blogs mee in de volgende trends binnen het HRD-werkveld:

  • De opkomst van Artificial Intelligence.
  • De doorzettende trend van individualisering van leren door:
    • Adaptive Learning
    • Social Learning
  • Toepassing van Virtual Reality.

Want dit is geen verre toekomstmuziek. In onze huidige maatschappij zijn deze ontwikkelingen nu al zichtbaar. De toekomst is nu!

Blijf je ons volgen? Of wil je al meer weten over bovengenoemde trends? Neem contact met mij op. Stephan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.