Waar ben jij nu mee bezig?

Begin 2012 heb ik de blog ‘Waar zijn we mee bezig?’ geschreven. In deze blog zette ik vraagtekens op de wijze waarop we in ons vakgebied werken aan het zichtbaar maken van de bijdrage van leren en ontwikkelen aan organisatiedoelstellingen.

 

Het is nu bijna twee jaar verder en ik zie dat er inmiddels beweging is ontstaan. Organisaties vragen explicieter naar de toegevoegde waarde van HRD en zijn kritischer naar de kosten en de baten. Mede naar aanleiding van het boek ‘Haal je kop uit het zand! Leren met zichtbaar resultaat’ krijgen we steeds meer vragen van HRD professionals. Thema’s als continu verbeteren, performance en  improvement, kwaliteit en toegevoegde waarde staan op de agenda’s van beroepsverenigingen. Technologie en tools, als bijvoorbeeld Metrics that Matter™, zijn verder doorontwikkeld en makkelijk toepasbaar. Organisaties als EMC performance, Tulser en Gooiconsult zoeken elkaar rond dit thema op.

 

Waarschijnlijk zijn er nog veel meer ontwikkelingen waar ik /wij het zicht niet op hebben. Mooie voorbeelden en good practices. Werkbare aanpakken of goede ideeën.  Laat ons dit weten, want wij geloven dat het delen van deze ervaringen en aanpakken ons vakgebied verder helpt.

 

Verzilver je ervaring!

Je kunt jouw ervaring verzilveren. Laat ons zien waar je mee bezig bent en laat jouw aanpak, project of een ander initiatief nomineren voor de Publieksprijs van de EMC Struisvogelaward. Klik hier voor verdere informatie en/of stappen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.