Hoogwaardig persoonlijk advies

Momenteel werk ik aan een mooie opdracht bij FFP, de beroepsorganisatie voor financieel planners. Ongeveer 4.000 leden zijn gecertificeerd en moeten voldoen aan de hoogste eisen van vakbekwaamheid. In mijn rol als projectmanager deskundigheid ben ik bezig om een nieuwe vorm van permanente educatie (PE) te implementeren. Voorheen moesten leden van de FFP een aantal PE-punten halen door onder andere het volgen van trainingen en het bijwonen van symposia. Voor de nieuwe vorm van PE dienen alle leden, om gecertificeerd te blijven, een financiële casus uit te werken met als resultaat een actueel financieel klantadvies. De leden tonen daarin aan dat ze kwalitatief hoogwaardig persoonlijk advies kunnen geven.

Leren om durf te hebben

Niet alleen een spannende verandering voor alle leden, maar ook voor alle betrokkenen (assessoren, casusconstructeurs etc.). Van iedereen wordt opeens wat anders verwacht en voor iedereen is het nieuw. Dit deed mij dan ook sterk denken aan een uitspraak van Pippi Langkous. De strekking van haar uitspraak: ‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan’, gaat uit van vertrouwen. Vertrouwen voor de toekomst, vertrouwen in je eigen kunnen en het vertrouwen dat het wel goed zal komen.

Fouten maken mag!

Daarnaast zegt deze uitspraak eigenlijk heel veel over leren & ontwikkelen. Leren om te experimenteren en leren dat fouten maken mag. Leren om durf te hebben en iets nieuws aan te gaan en misschien nog wel veel meer! Voor mij is dit in ieder geval een mooi geheugensteuntje in nieuwe, soms spannende situaties. Ga ze aan vanuit vertrouwen; je kunt het vast wel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.