Struisvogelaward gaat naar O&O Fondsen

Met veel plezier reikten wij dit jaar de Struisvogelaward uit aan O&O Fondsen NWb, PLb, KTb en Afval&Milieubedrijven omdat zij aantoonbaar werk maken van leren met impact.

Voor de vijfde keer reikte EMC de Struisvogelaward uit. Sinds de lancering van het boek “Haal je kop uit het zand” stimuleren we het zichtbaar maken van het resultaat van leren met de Struisvogelaward. De O&O Fondsen initiëren en stimuleren leer- en ontwikkelprojecten voor een sector. Al meerdere jaren werkt het O&O Fonds er aan om via de opleidingscommissies vragen uit de sector te waarderen op toegevoegde waarde. Hierbij stellen ze ook middelen beschikbaar voor vernieuwing, bijvoorbeeld voor nieuwe en digitale leervormen. Twee jaar geleden is gestart met een eigen professionalisering in het werk door de evaluatie van de BEI/VIAG. Ook is de e-learning voor Vuilniswagenchauffeurs geëvalueerd.

Resultaten evaluaties
O&O laat zien de resultaten van de evaluaties serieus te nemen, met betrokkenen te bespreken en actie op te nemen waar het kan. Daarnaast is recent een project gestart voor de KTB om de examinering en certificering van SECT verder te verbeteren.Er is ook nog veel werk te doen om aan de voorkant van projectaanvragen scherp te maken wat de impact gaat zijn en zo goede keuzes te kunnen maken om middelen beschikbaar te stellen. Wij ervaren de nadrukkelijk wens van O&O om hier verder in te ontwikkelen.
De award mag vanuit dat perspectief dan ook als aanmoediging gezien mag worden. De concrete projecten die O&O heeft uitgevoerd, geven ons hier vertrouwen in en maakt voor EMC dat O&O een terechte winnaar is van de Struisvogelaward 2017.

Haal je kop uit het zand
Het boek ‘ haal je kop uit het zand’ verscheen op 12 december 2012. De Struisvogelaward wordt daarom ieder jaar uitgereikt op of rond deze datum. De award werd eerder ontvangen door: UWV, Tempo Team, Leer & Ontwikkelplein Ministeries SZW, VWS & OC&W en de Academie Internationale Betrekkingen. Bekijk hieronder de uitreiking.

Lees ook: Steekt een struisvogel echt zijn kop in het zand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.