Jaarlijks zetten we organisaties en professionals in het zonnetje die niet wegrennen voor de vraag ‘Wat levert leren en ontwikkelen zichtbaar op?’ Naar aanleiding van het boek :‘Haal je kop uit het zand’ reiken we ieder jaar in december de EMC Struisvogelaward uit.

De struisvogel wordt in de award als metafoor gebruikt voor professionals en opdrachtgevers in ons vakgebied; Willen en kunnen we resultaat van leren echt zien? De metafoor is leuk en herkenbaar gebleken. Maar in het echt steekt een struisvogel zijn kop niet in het zand. Vanuit een metafoor is het veel erger; Een struisvogel rent heel hard van problemen (of gevaar) weg!

Gelukkig zie ik steeds meer beweging en ontwikkeling op het zichtbaar maken van resultaat in ons vakgebied.  Ik merk dat de aandacht hiervoor een prominentere plek krijgt. Hetzelfde geldt voor effectief en efficiënt leren; 40:20:40 en 70:20:10 wie kent het niet? HRD-professionals en hun opdrachtgevers vragen steeds vaker wat het zichtbaar resultaat van leren en ontwikkelen is; Een eerste stap. Ook zien we dat het aantal events, artikelen en boeken over dit onderwerp groeiend is. Een mooie en positieve ontwikkeling!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.