Snel, samen, resultaat en plezier

scrum

Vanochtend stuurde een collega een tekening naar onze groepsapp. Volgens mijn andere collega Annemiek van Kaam ging het over snel, samen, resultaat en plezier. Dé termen die horen bij Agile werken. En laat haar nou toevallig expert zijn op dit gebied. Ik, als sportfanaat, zat nog met mijn hoofd bij de halve finale van de Oranjeleeuwinnen op het WK-voetbal voor vrouwen. Ik dacht: ‘deze termen passen exact bij wat ik tijdens die wedstrijd zag. Snel, samen, resultaat en plezier.’ 

Het traject van het WK-voetbal voor vrouwen toont dus veel gelijkenissen met een scrumtraject. Aan de hand van onderstaande kenmerken leg ik uit waarom en neem ik je mee in de scrummethode.

Scrum kenmerkt zich door onder andere:

•          korte cycli na elkaar: plannen-doen-reflecteren;

•          vaste kaders en rollen, transparantie en helderheid;

•          waarden in de samenwerking: commitment, courage, openness, respect, focus.

Korte cycli na elkaar
De korte cycli waarin je kort en intensief aan je project werkt, heten binnen het scrumtraject ‘sprints’. Een sprint is een tijdblok van een maand of minder, waarin een product (increment) wordt opgeleverd dat voldoet aan de vooraf bepaalde eisen (definition of done). Daarna volgt de evaluatie (de retrospective) waarbij we op procesniveau kijken wat er goed ging en wat er een volgende sprint beter kan. Voor de oranjeleeuwinnen geldt dat net zo. Met een op maat ontwikkeld trainingsschema werken ze toe naar de wedstrijd. Ze willen minimaal het vooraf bepaalde resultaat behalen. Na de wedstrijd kijken ze terug, formuleren ze verbeterpunten richting de volgende wedstrijd. Dankzij korte en intensieve periodes blijf je als team continu uitgedaagd. Je wil continu werkende resultaten opleveren en leren van het gelopen proces.

Vaste kaders en rollen, transparantie en helderheid 
Bij de oranjeleeuwinnen zie je dat iedereen binnen het team weet wat van haar verwacht wordt en daar ook naar handelt. Sari van Veenendaal heeft de rol van keeper. Ze is daarnaast aanvoerder en  zo verwacht haar team dat ze naast het verdedigen van de goal ook het team verbindt, vertegenwoordigt en de lijnen in het veld uitzet. Vivianne Miedema daarentegen heeft de taak om voorin de bal vast te houden, af te spelen en/of zelf te schieten. Binnen dit team weet men van elkaar wat van wie wordt verwacht en spreken elkaar daar ook op aan. Dit zorgt voor transparantie en helderheid en draagt bij aan het resultaat.

Waarden in samenwerking
Binnen scrum staan vijf waarden centraal: 

  • Commitment
  • Courage
  • Openness
  • Respect
  • Focus

Het zijn belangrijke waarden binnen het scrumteam en bij de oranjeleeuwinnen en hun begeleidingsteam. Iedereen committeert zich namelijk aan het bereiken van het samen geformuleerde doel (commitment); wereldkampioen worden. Als lid van het team moet je de moed hebben om het juiste te doen (courage) en focus hebben op het werk dat nodig is om het doel te behalen (focus). 

Met elkaar naar het resultaat
Hierbij is het belangrijk om open te zijn en respect te hebben voor elkaar als onafhankelijke personen (openness en respect). Deze waarden zie je ook daadwerkelijk terug bij de oranjeleeuwinnen. Van de Sanden en Beerensteyn zijn grote concurrenten, toch spat het respect ervan af wanneer de één voor de ander wordt gewisseld. Het naleven van deze waarden zorgen ervoor dat je met elkaar toewerkt naar het gewenste resultaat.

Snel, samen, resultaat en plezier
De korte cycli waarin toegewerkt wordt naar concrete (werkende) resultaten, de vaste kaders en rollen én de waarden die nageleefd worden in de samenwerking hebben de oranjeleeuwinnen geholpen naar de finale op het WK-voetbal voor vrouwen. Het werken volgens de scrummethodiek helpt jou ook om op een snelle manier, samen met een (multidisciplinair) team concrete resultaten te behalen. Onze ervaring is daarbij dat dit het (werk)plezier bevordert!

Meer weten? Klik hier.