Ben jij bekend met de Scrum Values?

scrum-values

Bij de Scrum methode zijn Scrum values van groot belang. Wij brengen de komende weken een aantal ‘Scrum-feiten’ onder de aandacht. In dit derde artikel gaan we dieper in op de waarden van Scrum.

Scrum is begin deze eeuw een populaire werkmethode geworden, steeds meer organisaties passen het toe. Scrum vereist een andere manier van werken. Het samenwerken staat hierbij centraal. Bedenkers Jeff Sutherland en Ken Schwaber ontwikkelden een Scrum guide waarin zij de methodiek beknopt uiteggen. Naarmate organisaties steeds vaker Scrum inzetten, kwamen Sutherland en Schwaber erachter dat er een belangrijk aspect miste. Wat heb je nodig om Scrum succesvol in te zetten? Het antwoord hierop zijn de vijf Scrum Values die vorig jaar zijn toegevoegd aan de Scrum Guide. We zetten ze graag even voor je op een rijtje.

 1. Commitment
  Alles opzijzetten voor dat ene doel. Dat betekent de draad weer oppakken na elke tegenslag. Jij en het team staan werkelijk achter het doel. En dat doel wil je echt zelf wil bereiken. Wat alleen maar weer kan, als je een doel hebt. Houd dus het doel voor ogen!
 2. Courage
  De moed hebben om de juiste dingen te doen en problemen op te lossen.
 3. Focus
  Iedereen focust zich op het project, is met niets anders bezig dan met het halen van het sprintdoel.
 4. Openness
  Openness en respect zijn nodig om als team de prestatie mogelijk te maken. Zowel team als stakeholders spreken af open te zijn over hun werk en de uitdagingen die ze tegenkomen.
 5. Respect
  Het beste resultaat bereik je door binnen het team respect te tonen voor de expertise van anderen en de onafhankelijkheid waardoor teamleden hun werk kunnen doen.

Wij merken in onze projecten bij de klant dat deze waarden voor een groot deel het succes bepalen. Maar onze ervaring leert dat er eigenlijk nog meer waarden van belang zijn. Continu willen leren en veranderen bijvoorbeeld. Net als het belang van face-to-face communicatie, of durven focussen op werkende producten in plaats van plannen en documenteren. En in ieder team verschilt het op welke waarden meer of minder nadruk ligt.

Ook leuk om te bekijken is het filmpje waarin de toevoeging om de Scrum Guide helder wordt toegelicht:
Klik hier voor de video

Meer weten?
Wil je weten hoe Scrum écht werkt? Kom dan naar onze Scrumsessie op donderdag 29 juni. Klik hier voor meer info.

Lees ook:
Het verschil tussen Agile & Scrum
Scrum is meer dan een timemanagement-tool

EMC
EMC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.