Saskia Helfensteijn

Saskia Helfensteijn
 
Saskia Helfensteijn
 

Saskia Helfensteijn

Adviseur

0346 217000


Op zoek naar verbinding

Ik ben altijd nieuwsgierig geweest naar wat mensen beweegt en hoe dit onderlinge interactie beïnvloedt. Daarom heb ik mij als sociaal psycholoog en interventiekundige gespecialiseerd in de thema’s leiderschap, groepsdynamiek en rendement van samenwerking. Dit gaf mij de tools om bij te dragen aan het ontwikkelen van persoonlijk ondernemerschap in organisaties en het versterken van onderlinge verbinding. Ik werk als trainer, procesbegeleider en business coach in organisatieontwikkelings- en transitietrajecten. Mijn opdrachtgevers komen uit de zakelijke dienstverlening, het onderwijsveld en gemeentes.

De juiste interventie

Ik stimuleer mensen en organisaties om meer resultaat en voldoening te halen uit hun werk en hun samenwerkingsrelaties. Waar wil je als organisatie naartoe, wat betekent dit voor de mensen en hoe kun je dit proces daadwerkelijk handen en voeten geven? Ik daag managers, medewerkers en teams uit om de goede dingen te doen en om de dingen goed te doen. Dat wat er al aanwezig is, benoemen, aandacht geven en laten groeien, door de juiste interventies in te zetten; daar word ik gelukkig van! Iedere keer is het hierbij voor mij weer een plezier om zowel de organisatie te ondersteunen bij het behalen van haar strategische doelstellingen, als de individuele deelnemer die ik begeleid.

Spiegels voorhouden

Mijn talent ligt in het voorhouden van een spiegel, op een eerlijke en ook confronterende manier, om mensen in het werk zelfbewust te maken van hun eigen kracht of valkuil. Ik zorg dat zij uit hun dagelijkse (werk)routine weten te stappen en van ‘buiten naar binnen en van binnen naar buiten’ leren te kijken naar de eigen effectiviteit van hun handelen in relatie met de omgeving. Hierbij maak ik gebruik van verschillende psychologische instrumenten, waardoor mensen letterlijk kunnen be-grijpen waar hun invloed ligt. 

Leren moet je doen

Mensen die met mij werken omschrijven mij als duidelijk, krachtig en energiek. Net als EMC wil ik leren op een krachtige manier vormgeven, zodat het doeltreffend is. Dat vind ik belangrijk. Leren moet werken. Over leren moet je het daarom niet alleen hebben, maar leren moet je doen! Als begeleider zoek ik daarin de balans tussen beweging en rust, wat zich uit in een dynamische en confronterende no-nonsense aanpak en de keuze voor vaak pragmatische interventies en programma’s.
Het is mijn drijfveer om mensen te laten bewegen en hen zelf de tools te geven om de eigen samenwerkingsrelaties effectief vorm te geven. Ik geloof dat veranderen echt bij jezelf begint en dat je de ander daar bij nodig hebt. Alleen dan is het geheel meer dan de som der delen! Saskia is associé van EMC en eigenaar van Kaats!

'Als je doet wat je deed, dan krijg je wat je kreeg!'

EMC
EMC