ONS DIGITEAM

Ons DIGIteamDigitaal werken en leren is een vak apart. Digitaal trainen is niet hetzelfde als plat een bestaande training uitvoeren voor een scherm. Ons team houdt zich bezig met het verhogen van de impact van leren online.

We werken met de diverse platforms van de klanten en hebben al veel best practises op didactisch vlak. Een paar voorbeelden waarmee je impact kunt maken:

Impact • Slim gebruik van Zoom, Microsoft Teams, Google Hangout en Skype

  • Meer directe feedback en persoonlijke aandacht voor iedereen, door het werken in kleine groepjes en het gebruik van ‘rooms’.

   • ‘Pressure cookers’: Deelnemers zijn minder lang van hun werkplek voor hetzelfde effect.

    • De afwisseling van ‘online’ en offline werkvormen voor focus en activatie.

     • Laden: Deelnemers kunnen documenten, aantekeningen, etc. meteen opslaan en/of delen.

Het Digiteam heeft een “Six-pack” aan ervaring

1.

Advies

Weten wat wel en niet werkt. De activiteiten moeten aansluiten bij de doelstellingen van het bedrijf, bij de persoonlijke leerdoelen. Zij nemen de rol aan van ‘critical friend’ waardoor de inzet optimaal en op maat gesneden is.
2.

Analyse

Het team stelt een Quick scan voor. In hele korte tijd wordt geanalyseerd wat de vraag is en wat de hefbomen zijn waardoor digitale aanpakken werken;
3.

Voorbereiding

van zowel de deelnemers als de trainer is cruciaal. De deelnemers en trainers krijgen ‘gedragsregels in een digitale omgeving’ . Daarnaast helpt het team om te zorgen dat op maat gesneden informatie over de doelen, het programma en de werkvormen wordt gegeven.
4.

Uitvoering

Korte check ins: Hoe zit iedereen er in? Agenda en structuur zijn (ook) digitaal erg belangrijk. Tips over hoe dit in te richten, bijvoorbeeld door gebruik te maken van een moderator of juist over het gebruik van powerpoints e.d., geeft het team graag. Nb deelnemers kunnen maximaal 40-45 minuten geconcentreerd werken; dus wissel online met offline af en organiseer breaks.
5.

Nazorg

Als je digitaal werkt, is de nazorg een belangrijk onderdeel: Deel na afloop de belangrijkste vragen en inzichten. (Online kan voor veel mensen te vluchtig zijn). Gebruik opgehaalde vragen eventueel voor een volgende groep.
6.

Opleiden en coachen

Opleiden en coachen van trainers, coaches, professionals die willen werken met digitale middelen en trainingen. Het team draagt graag bij aan het optuigen van korte, impactvolle train-de-trainer sessies.

Benieuwd wat ons digiteam voor jouw organisatie kan betekenen?


Neem contact op met Lisanne van Kippersluis via lvankippersluis@emcperformance.nl of bel 0651849743.