Leidinggeven aan Millennials

In deze drukke tijden ervaren veel werknemers oncontroleerbare stress. Zonde, want hierdoor presteren ze minder of vallen zelfs uit. Omdat jonge professionals vaak veel ballen in de lucht houden, geldt deze oncontroleerbare stress vooral voor deze groep.

‘Mentaal Kapitaal’ en ‘Authentieke intelligentie’ zijn boeken geschreven door Elke Geraerts, neuropsycholoog. Niet gek dus, als ik je vertel dat Elke op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen op het gebied van het brein. Vanuit haar bedrijf Better Minds at Work adviseert zij over voor het voorkomen en/of reduceren van stress.

Werkt het brein van een millennial anders?
Elke zag ik ooit als keynote speaker bij een UWV congres en dacht: ‘haar wil ik een keer spreken over hoe je als leidinggevende jonge professionals het best kan begeleiden. Ik wilde meer weten over het de werking van hun brein.  (https://www.youtube.com/watch?v=RMszKYzkTOE) .

Meer creativiteit
Tijdens ons FaceTime gesprek benadrukt Elke het belang van ‘intergenerationeel leiderschap’. Dit betekent verschillende generaties laten samenwerken (op de werkvloer). Dat levert intensievere samenwerkingen op en leidt tot meer creativiteit. ‘Maar je moet wel van tevoren in kaart hebben wat de ambities zijn van de young professional’, aldus Elke. Volgens onderzoek is dat onder andere: 

  • Autonomie (zelf keuzes maken en ruimte ervaren om te groeien)
  • Werk-leef balans. Met meer focus op ‘leef’.  Dit in tegenstelling tot een veertiger die meer op werk zit.
  • Een inspirerende leidinggevende. Een rolmodel of inspirerende leidinggevende bepaalt binnen de organisatie de zingeving. Een jonge professional is nieuwsgierig naar het ‘waarom’ van activiteiten en keuzes. Een goed rolmodel wisselt uit over het waarom en licht dat toe. 

Multitasking en daling hersencellen
Werkt het brein van jongeren anders door digitalisering, internet en social media? Volgens Elke is dit onzin. Toch is er in een onderzoek over multitasken en singletasken ontdekt dat de prefrontale cortex minder ontwikkeld is bij mensen die graag meer dingen tegelijk doen. De prefrontale cortex zorgt voor: Impuls-controle; empathie; wilskracht e.d.. Ze zijn belangrijk voor een goede gezondheid. De prefrontale cortex volgroeit rond het 25stejaar. Bij de multitaskers onder ons betekent dat de wilskracht, concentratie en empathie rond hun 25stedus nog niet volledig is ontwikkeld. Goed om te weten als leidinggevende van deze jonge mensen, vind je niet? 

Vaker en korter
Jonge mensen houden van: “kort en regelmatig”. Dus: als je ze spreekt en/of coacht: doe dat op afgesproken momenten, vaker en ook korter. Waarom past dat in een groter geheel? Elke legt uit: ‘Dit betekent voor leidinggevenden: korte termijn doelen stellen, want daarmee stimuleer je de motivatie en de performance en leg ze uit wat het hogere doel is. 

Het zijn de nieuwe hippies
Volgens Elke hebben we het eigenlijk over een nieuwe generatie hippies. De jonge mensen willen werken om te leven en niet leven om te werken. Naast het inkomen, gaat het ook om zingeving, de purpose. Waarom doe ik dit en welke keuzes worden gemaakt? Als leidinggevende is het belangrijk aandacht te besteden aan die zingeving. De “why” zorgt ervoor dat wij bijvoorbeeld keuzes kunnen maken met bijvoorbeeld betrekking tot het leven, gezondheid en het milieu. Voor wat betreft onze werkomgevingen. De laatste jaren werken we veel met flexplekken die vaak te vinden zijn in open ruimtes. Besef dat die plekken zijn ingericht om te kunnen socializen, brainstormen, en ook om te focussen en hard te werken. Het creëren van verschillende belevingen is dus belangrijk zodat het leren en presteren het best tot uiting komt. In haar nieuwste boek benadrukt Elke de menselijke kant van authentieke Intelligentie. Dit zijn de unieke kwaliteiten die ieder mens kan optimaliseren. Denk hierbij aan creativiteit, vertrouwen, verbeelding, abstract denken, groei mindset en teamwork. Deze kwaliteiten zijn zeker bij jonge professionals onderbenut. Als organisaties aandacht hebben voor deze ontwikkelpunten dan creëer je een gelukkige werksfeer dat vooral jonge mensen gelukkig maakt.  

Domino-effect
Uit onderzoek van het CBS (2018) komt naar voren dat 18 procent kampt met stressproblemen. Andere cijfers tonen aan dat verzuim 250 Euro per dag per medewerker kost. En als er een medewerker uitvalt, ontstaat een domino-effect. Er komt meer last op collega’s, die vervolgens ook meer stress ervaren. Gelukkig houden steeds meer bedrijven zich actief bezig met de gezondheid van hun personeel. Inmiddels een noodzakelijke stap gezien de snelgroeiende kosten van psychisch verzuim. Daarnaast groeit er ook besef in de bestuurskamers dat aanpassingen noodzakelijk zijn om de inzetbaarheid van personeel op lange termijn te garanderen. Elke houdt van een pro-actieve aanpak. Ze bespreekt de verschillende effecten van stress op de generaties. Wat kun je doen om je bedrijf “burn-out proof” te maken?

Wat Elke vertelt komt overeen met hoe ik zelf als coach en adviseur werk: Meer weten? Neem dan contact op met Hans Prinsen, EMC Performance

#millenials #coachen #performance #leidinggeven