Martine Rijpkema

Martine Rijpkema
 
 
 

Martine Rijpkema

Adviseur

0346 217000


Van het werk als adviseur bij EMC krijg ik veel energie omdat ik twee passies (en studies) kan combineren: het ontwikkelen van kwalitatief hoogstaande leertrajecten en mensen helpen in hun persoonlijke ontwikkeling. Wat mij drijft is het ontwikkelen van mooie uitdagende leertrajecten die écht werken. Naast dat het leren zoveel mogelijk verweven is met het werk, zorg ik ervoor dat een leerinterventie de deelnemer prikkelt en gericht is op duurzame ontwikkeling.

Achterhalen van de juiste 'stretch' en motivatie
In de leertrajecten die ik ontwikkel, neem ik motivatie en bewustwording als startpunt voor leren én presteren. De uitdaging is om te achterhalen wanneer iemand in beweging komt. Wat is de juiste stretch? Naar mijn idee leer je het meeste als het een beetje ongemakkelijk aanvoelt. Bijvoorbeeld als je in een training oefent met nieuw gedrag of in je werk voor een nieuwe uitdaging komt te staan. Voor mij als opleidingskundig adviseur is de uitdaging om een passende en veilige leeromgeving te creëren, waarin mensen kunnen oefenen en experimenteren.

Echt luisteren en blijven afstemmen
Omdat elke vraag, iedere organisatie en ieder individu uniek is, zijn voor mij goed luisteren en doorvragen de belangrijkste ingrediënten om te komen tot een passende oplossing. Wat is de vraag achter de vraag? En waarmee is een organisatie of individu het meest geholpen? In een project stem ik dan ook liever te veel af dan dat ik werk op basis van aannames die achteraf niet blijken te kloppen.

‘Leren begint vanuit motivatie en het vinden van de juiste stretch’.

 

Contact

Verder praten? Neem contact met ons op!

Social media

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht

EMC
EMC