Margot’s dagen bij Rijkswaterstaat

Margot heeft een opdracht bij Rijkswaterstaat (RWS) in Utrecht. Misschien ken je het gebouw wel? Je kunt het goed zien vanaf de omliggende snelwegen en zelfs vanuit de trein. Ik merk dat het gebouw tijdens mijn gesprek met Margot in mijn hoofd ineens een ding wordt. Ik vind de uitstraling van het gebouw zo passend bij wat ze vertelt. Het gebouw ziet er groot en futuristisch uit. Het geeft mij het gevoel van innovatie en dát is nou net wat RWS wil uitstralen. 

Meer dan trainingen 
Margot kent haar weg goed binnen RWS. Ze leverde een bijdrage voor een groot project van de afdeling leren en ontwikkelen. In deze opdracht stonden de diensten en producten van de afdeling centraal. De afdeling staat bekend om het ontwikkelen en verzorgen van trainingen. Ik zeg ‘staat bekend’, want Margot vertelt dat het team meer doet.  

Nieuwe visie leren en ontwikkelen 
De diensten en producten van de afdeling werden ooit in de vorm van een catalogus onder de aandacht van collega’s gebracht. En we weten allemaal dat er in een catalogus producten en diensten vermeld staan. Het is dan ook gewaagd om het kopje ‘advies’ toe te voegen aan deze lijst met producten en diensten. Toch was dit een logische stap, omdat adviseren een belangrijke plek kreeg na de herziene visie op leren en ontwikkeling. Daarbij wil de afdeling meer aandacht voor verbinding met de business. Onderwerpen die hierbij aan bod komen zijn: 

  • Hoe halen we onze vragen uit de business? 
  • Hoe komen we tot het formuleren van de juiste vraag zodat je het niet uitdraait op het ‘u vraagt, wij draaien’ effect.     
  • Waar kunnen we de business bij helpen en welke opdrachten laten we aan ons voorbij gaan? 

Margot begeleidt en coacht mensen van de L&O afdeling en denkt mee over hoe je bepaalde processen efficiënt inricht. Hoe zorg je dat vraagstukken met de juiste aandacht behandeld worden? Ervaren hoe Margot tot de oorzaak van het probleem komt? Schroom niet en neem eens vrijblijvend contact met haar op. mvankeulen@emcperformance.nl