De mensenfluisteraar

Mensenfluisteraar, de leidinggevende met een luisterend oor en goede raad

Praten over leiderschap met Fenna Eefting is een feest. Fenna is een van de bestuurders bij Vogellanden, een gerenommeerd revalidatiecentrum in Zwolle. Ze is energiek, heeft veel visie en rijgt de ene anekdote na de andere aan elkaar. Fenna vertelt dat de Vogellanden één van de kleinste revalidatiecentra is, maar wel  bij de top 3 van Nederland hoort.

Zij zegt: “Leiderschap is waarde toevoegen aan werk, het werkt als het waarde toevoegt aan je leven. Daarbij is plezier in het werk een voorwaarde om waarde te kunnen toevoegen. Alle leidinggevenden inclusief ikzelf natuurlijk, zijn daarom elke maand in training. We leren ons kwetsbaar opstellen en het beste van onszelf te worden. Alleen dán kunnen wij het beste uit de ander halen. Je moet begrijpen waar het bij de medewerker om gaat om vanaf daar te kunnen coachen. Fouten maken hoort daar ook bij. Ik spreek daarom liever van leiders dan van managers. Het zijn cultuurbepalers, net als al onze medische specialisten, daar horen ze zich elke dag van bewust te zijn. We streven ernaar dat alle meetings inspirerend en humoristisch zijn. Daarnaast daag ik iedereen uit om zich uit te spreken, elkaar aan te spreken en aandacht te hebben voor elkaar.”

Adaptief of ecologisch leiderschap
We hebben de afgelopen decennia al allerlei richtingen in leiderschap voorbij zien komen, zoals situationeel-coachend-multipliërend-horizontaal/verticaal-dienend-verander(change) en authentiek leiderschap. Een van de voor mij meest indrukwekkende inzichten anno nu is die van Prof dr.ir Gerda van Dijk. Zij nam een voorbeeld uit de natuur: “dieren en planten passen zich bijvoorbeeld aan bij klimaatverandering. Dieren en plantsoorten verdwijnen en komen erbij. Deze aanpassing zou ook voor leidinggevenden moeten gelden. Complexe vraagstukken vereisen een leiderschap welke de condities herkent die nodig zijn voor het realiseren van een oplossing. De leider moet het proces in goede banen leiden en de juiste mensen aan tafel krijgen. De leider kan de juiste vragen stellen, heeft een onderzoekende houding, kan een dialoog faciliteren en kan ruimte geven aan “afwijkende geluiden” en diversiteit.” Het Zelf van de leider is bepalend, zijn innerlijke gesteldheid als de centrale bron van waaruit alle activiteiten ontspringen. Dit komt overeen met het VIS-principe dat Anne de Graaf en Klaas Kunst in hun leuke boekje “Einstein en de kunst van het zeilen” (een zoektocht naar de nieuwe rol van de leidinggevende, aangeven.

Veiligheid (ik voel me op mijn gemak bij mijn leidinggevende en collega’s);
Invloed (ik kan zaken inbrengen en er wordt naar mij geluisterd);
Samen(werking) (we zoeken elkaar op bij de uitvoering van opdrachten).

Natuurlijk is het nooit 100% , maar streef wel naar een optimale VIS.

Bewustwording
Weer terug naar Fenna Eefting: “Succes en toegevoegde waarde worden vooral bepaald door de interactie tussen mensen. Communicatie is de sleutel. De manier waarop een arts of therapeut een zin uitspreekt kan het uiteenlopende effect hebben van therapeutisch tot destructief. Maar ook het succes van een verbeterproces en de mate van innovatie worden bepaald door de interactie tussen medewerkers. Daarom besteden we veel aandacht aan bewustwording en persoonlijke ontwikkeling, alleen als je zelf goed in je vel zit leer je je sneller kwetsbaar op te stellen en daardoor optimaal te leren en te ontwikkelen. Fenna grapt dat haar zus haar ook wel een ‘mensen-fluisteraar’ noemt. Een leidinggevende met een luisterend oor en goede raad. Bij een grote bank zeggen ze wel eens “Het water stroomt van boven naar beneden”, oftewel: het gedrag van hoger management is van invloed op de lagen eronder.” Fenna is zich van haar voorbeeldgedrag bewust en wat mag de Vogellanden zich in de handen knijpen met zo’n bevlogen en wijze bestuurder…

Deze column doet mij denken aan het pleidooi van Brene Brown over je kwetsbaar opstellen. Hierbij dus nog een boekentip: ‘De kracht van kwetsbaarheid’, Brene Brown.

Hans Prinsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.