Leidinggeven aan jonge Professionals

 ‘Ik stond steeds aan’, zegt Sarina (28), een jonge professional. “Steeds weer kreeg ik die mailtjes, appjes en was ik met iedereen en van alles bezig. Ik zei ook overal ‘ja’ op en wilde bij alles betrokken worden. Iemand noemde me laatst “Een vleesgeworden kliko. Je laat er van alles ingooien en je wil het allemaal zelf doen.’ Dat herkende ik wel, maar het ging pas echt fout toen ik niet meer ging sporten, ook ’s avonds bleef werken, afspraken met vrienden opzegde en op het werk concentratieproblemen kreeg. Het ging pas echt fout toen ik kritische feedback kreeg op mijn prestaties en slechter ging slapen. Toen ging het licht uit. 

Herkenbaar?
Veel leidinggevenden hebben te maken met jonge professionals als Sarina. Hans Prinsen, Laurens van der Drift en Ginny Ophorst hebben ervaring op het gebied van leidinggeven en coachen vandaag de dag veel jonge professionals. Op basis van bestaande theorieën en ervaringen ontwikkelden zij het vijfstappenmodel ‘Leidinggeven aan Young professionals’. Je hebt als leidinggevende invloed als je weet hoe je ze kunt begeleiden.

De vijf stappen
Om hun kracht en energie op een juiste manier in te zetten en hun kwaliteiten maximaal benut, van hen kunnen leren en…er op tijd bij zijn om problemen te voorkomen. Met de 5-steps formule heb je een krachtige tool in handen. De 5-steps formule in een model: 

Weleens gehoord van Future-proof leidinggeven?
In je team of afdeling komen medewerkers van verschillende generaties bij elkaar. Dit betekent generatiediversiteit en dat kan op de werkvloer zorgen voor uitdagingen en helaas ook voor problemen. De performance, de kwaliteit op de werkvloer kan onder druk staan. Tegelijkertijd kan het een enorme uitdaging zijn om alle generaties te benutten en de diversiteit in te zetten, waardoor je als leidinggevende meer “future-proof” bezig bent. We zoomen hierbij in op de jongste generatie op de werkvloer: de Milennials/de Generatie Y, (geboren tussen 1985 en 2000) en de Z-generatie die daarna komt. 

Met het vijfstappenmodel krijg je als leidinggevende meer kennis, meer tips en meer handvatten voor de  korte en langere termijn om je jonge talenten te binden en boeien. Wil je meer weten?  Bijvoorbeeld over het 5 stappenmodel? Neem contact op met Hans Prinsen, Ginny Ophorst of Laurens van der Drift.