De leerstijlen volgens het Institute for Experiential Learning

elke dag beter

Vandaag bezocht ik een workshop van het institue for experiential learning. Zij hebben Kolb uitgebreid met vier extra leerstijlen. Een mooie nuancering, wat mij betreft een betere nuancering.

Wat is jouw leerstijl?

Als je naar de website gaat kan je een testje doen over jouw leerstijl. www.experientiallearninginstitute.org. Leerstijlen bieden een kader voor het begrijpen van anderen van wie de aanpak anders is dan jouw leerstijl. Ze zijn effectief in het begeleiden van teamleren. Deze stijlen zijn:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Initiating

Begint met anderen te beïnvloeden en nieuwe kansen te zoeken. Leert, denkt goed en neemt risico’s om een nieuwe koers te varen.

Experiencing

Zoekt betekenis uit diepe betrokkenheid in ervaring en relaties. In Experiencing is men zich bewust van emoties en intuïtie en geniet het om in relaties te zijn.

Imagining

Creëert betekenis door te observeren en te reflecteren op ervaringen. In Imagining Style staat iemand open voor veel ideeën en mensen, houdt hij zich bezig met mogelijkheden  en waardeert diversiteit.

Acting

Neemt doelgerichte actie die prestatie combineert met relaties.
In Acting Style implementeert men een plan en handelt het om dingen op tijd gedaan te krijgen.

Balancing

Weegt de voor- en nadelen af van handelen versus reflecteren, en ervaren versus denken. In Balancing Style identificeert men blinde vlekken en vult de gaten op door flexibel elke stijl aan te nemen.

Reflecting

Verbindt ervaringen en ideeën door voortdurende reflectie. In Reflecting Style observeert men, neemt meerdere perspectieven en wacht tot acte van bepaalde uitkomst.

Deciding

Besluit om een actie te kiezen om problemen op te lossen en praktische resultaten te bereiken. In Deciding Style stelt men doelen en evalueert het de voortgang.

Thinking

Heeft capaciteit voor gedisciplineerde betrokkenheid bij abstract redeneren, wiskunde en logica. In Thinking Style gebruikt men kwantitatieve analyse die zich richt zich op één doel.

Analyzing

Integreert en systematiseert ideeën door reflectie. In Analyzing Style maakt men plannen, houdt hij zich bezig met details en gebruikt hij theorieën en modellen om aannames te testen.

Meer weten over Paul’s ervaringen tijdens de ATD 2018?
Klik hier!