ATD 2016 Denver

Stephan kijkt van dag tot dag terug op de ATD, het grootste L&D-congres ter wereld. Benieuwd hoe dag 2 eruit zag? Lees hieronder zijn blog. 

Vandaag een vol programma: keynote, een flink aantal workshops, de ATD Ceremony Award en de European Network Event. Terugkijkend heeft de keynote van Simon Sinek de meeste indruk gemaakt. Ook was het intrigerend te zien hoe onze Amerikaanse collega’s trots zijn op hun vak en de waardering daarvan. Eerlijk gezegd, mogen we daar best een vleugje van meekrijgen.

Leaders Eat Last: Why Some Teams Come Together and Others Don’t
Simon Sinek

De eerste keynote van de ATD en wat voor één: Simon Sinek (van ‘Why?’). Wat een spreker is die man en wat durft hij stelling te nemen naar bedrijven als het gaat om het creëren van een veilige omgeving voor medewerkers en de wezenlijke bijdrage/rol die je als leidinggevende hebt. Vertrouwen en samenwerking als basis voor leiderschap.

Vervolgens legt hij de link naar een aantal fysiologische stoffen: EDSO (Endorfine, Dopmine, Serotine en Oxitocine). Deze stoffen bepalen in hoge mate hoe we (op elkaar) reageren, samenwerken en vertrouwen en wantrouwen bouwen.

In de dagelijkse ATD-krant hebben ze dit mooi samengevat.

ATD 2016

Na de keynote heb ik vervolgens een aantal workshops gevolgd. Klik op de onderstaande links om mijn ervaringen te lezen.

Learning Trends, Shifts and Disrupters

Elliott Masie

Bridging the leadership gap with multipliers

Rick de Rijk, Hazel Jackson, Liz Wiseman

Adaptive Learning: Unleashing the Holy Grail of Deep Learning Measurement

Glenn Bull

ATD Ceremony Award

’s Avonds was ik, samen met Yvette van Eenennaam (directeur NVO2), door de ATD uitgenodigd voor de Ceremony Award. Jong professionals, onderzoekers en bedrijven kregen Awards uitgereikt voor hun bijdrage en prestaties om het HRD-werkveld weer een stap verder te krijgen. Indrukwekkend om te zien hoe de Amerikanen hier aandacht aan besteden en hoe trots de winnaars waren. Volgend jaar kijken of we ook Nederlandse bedrijven op het podium kunnen krijgen.

European Networking Event

De dag heb ik afgesloten met een staartje van het European Network Event. Net het Songfestival met al die delegaties. En een mooie gedachte krijgt steeds verder vorm: een Europese ATD. Morgen staat Brene Brown als keynote op de agenda en heb ik een bezoek gepland op de beursvloer. Blijf je ons volgen de komende dagen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.