“Het kunstige boek is af”

Kunst van leren en werken

Met veel plezier en ook trots kijk ik terug op de presentatie van mijn boek in Groenekan. Het boek heet “De Kunst van Leren en Werken” en het is een kunstig boek geworden, vooral dankzij Mariska, mijn “artistieke”collega die er qua vormgeving een mooi, kunstig boek van gemaakt heeft. De presentatie was erg plezierig, met collega’s, vrienden en familie en zo prettig waar EMC zo goed in is: met een hapje en een drankje en ja hoor ook iets creatiefs: Een tekenaar was ingehuurd die van ieder die het wilde een boekenlegger versierde met een cartoon-portret van jou.

Het is een boek geworden dat je niet achter elkaar moet uitlezen, maar af en toe een hoofdstukje. Het blijft dan als kunstvoorwerp wat langer op je tafel liggen. Het boek bestaat uit 12 hoofdstukken over diverse thema’s , zoals: Werplekleren (702010); Het meten van effecten; Leiderschap, Coachen; Vitaliteit; Breinleren; Timemanagement; Sales en Onderwijs.

De kern van het boek is: Werkgeluk en hoe bereik je dat. Elke dag gaan duizenden mensen naar hun werk, jaar in jaar uit. Doen ze dat met plezier of tegen heug en meug? Ja, en hoe zit dat met jou? Het is ene kunst, een kunde om er elke dag wat van te maken en ook als leidinggevende of organisatie een sfeer te creëren die het mogelijk maakt dat mensen het naar de zin hebben, kwaliteit leveren en waar nodig met innovatieve ideeën komen.

Na de officiële presentatie heb ik in een mini-masterclass een paar kernpunten gehaald die verder in het boek uitgewerkt worden, verluchtigd met een mooie powerpoint en filmpjes. Startend met een snelle film

 

Daarnaast lichtte ik het een en ander toe over trends in het leren, zoals:

  • wendbaarheid (agile) en snelheid en versnellen (scrummen is nodig)
  • de koppeling aan de werkplek (702010), het verduurzamen van leeractiviteiten
  • het kunnen meten van de resultaten (effectmeten)

Verder lichtte ik een aantal quotes toe, waarvan er veel in het boek terug te vinden zijn, zoals:

  • Als je er lol in hebt, werk je beter
  • Tevreden mensen doen hun best, bevlogen mensen maken het verschil
  • Leiders zijn cultuurbepalers.

Ook een presentatie over hoe je werkgeluk bereikt? Neem gerust contact met mij op. Klik hier voor meer informatie over ons boek ‘De kunst van leren en werken’ of bekijk hier de preview.

BewarenBewaren