Kleurige groente op je bord

Een bord vol groente in alle kleuren van de regenboog is gezond en lekker en zo gemaakt. Kook je lievelingsingrediënten van tevoren zodat je de hele week groente, eiwitten en dressings kunt mixen en matchen. Rooster groenten met smaakmakers, zout, peper en knoflook doen wonderen. Roerbak bladgroentes met ui of knoflook. Dien op met 100 gram plantaardig eiwit, een gezonde vetstof en je favoriete dressing.

Twee tot vier geroosterde groenten
Broccoli, bloemkool, bietjes, wortels, pastinaken, champignons, paksoi, zoete aardappelen, courgettes, etc.

Een donkere bladgroente
Geroerbakte boerenkool, spinazie, snijbiet, raapstelen etc.

Dressing
Tahin, Chimichurri, hummus, hete saus.

Gezonde vetten
Avocado, hennepzaad, lijnzaad, sesamzaad, walnoten, pompoenpitten, etc.

100 gram plantaardig eiwit
Bonen, linzen, quinoa, tofoe, tempeh, etc.

Bron: Elke dag gezond van Maria Marlowe

EMC
EMC