Jouw werkplek

EMC gelooft dat de werkplek de meeste krachtige plek is om te leren: door het leren zoveel mogelijk in het werk te laten plaatsvinden bereik je de beste leerresultaten. Ga maar bij jezelf na: welke situatie heeft veel impact op jou gehad en heb je veel van geleerd? Waarschijnlijk was dit niet tijdens een training op locatie, maar was dit een ervaring op je werk, bijvoorbeeld wanneer je iets voor de eerste keer moest doen.

Hoe helpen wij organisaties op gebied van werkplek leren?

Er zijn grofweg drie manieren waarop we organisaties ondersteunen bij werkplek leren, namelijk:

  • We adviseren organisaties over hoe zij de volgende stap op gebied van werkplek leren kunnen zetten (wat is hiervoor nodig vanuit medewerkers, leidinggevenden, de cultuur, etc.)
  • In alle leeroplossingen die we ontwikkelen, nemen we de werkplek als uitgangspunt en proberen we het leren zoveel mogelijk op de werkplek te laten plaats vinden. Wanneer dit (nog) niet mogelijk is, nemen we de werksituatie mee in het leren
  • We richten performance support in: just in time ondersteuning tijdens het werk. Zo kun je bijvoorbeeld tijdens je werk gemakkelijk even iets kunt opzoeken wat je op dat moment nodig hebt.

Kortom: De werkplek is uitgangspunt voor de meest krachtige leerervaring. Door het leren zoveel mogelijk in het eigen werk te laten plaats vinden zorgen wij voor de meest krachtige leerervaringen om zo een optimaal effect van leerinterventies te bereiken.