Inge Hooijer

Inge-Hooijer
 
 
 

Inge Hooijer

Adviseur

0346 217000


"Leren saai, hoe kom je daar nou bij? Als het maar contextgebonden is, dan gaat het vanzelf!" Daar kwam ik al vroeg achter. Opgroeiend op een boerderij was er namelijk altijd wel wat te ontdekken. Kijken als jonge dieren werden geboren of struinen langs de slootkant met m’n insectenboek. Ik genoot daar enorm van en deze natuurlijke en concrete setting hielp me bij het leggen van verbanden tussen werkzaamheden in de praktijk en theoretisch leren op school.

Praktijk in leren centraal
Na de middelbare school wist ik het zeker. Ik wilde iets toevoegen in de context van het onderwijs! Daarom koos ik voor de PABO waar de lessen onderwijskunde altijd mijn volle aandacht hadden. Hierin stond namelijk altijd de praktijk centraal, vertelden gastsprekers wat ze meegemaakt hadden en namen we een kijkje in de keuken van verschillende scholen. Na een aantal jaar in het bijzonder onderwijs gewerkt te hebben, bleef ik geboeid door de onderwijskundige principes achter het leren. Ik ging opnieuw de schoolbanken in en volgde de master Onderwijskunde aan de Universiteit Utrecht. Daar verdiepte ik me in andere vormen van leren. Ook deed ik onderzoek naar de transfer van een professionaliseringstraject voor onderwijsprofessionals. Het viel me op dat er in het onderwijs en bedrijfsleven veel mooie leerinterventies ingezet worden, maar dat de praktijkcontext hierbij niet altijd het uitgangspunt is.

Met creatieve blik en enthousiasme…
Struin ik als onderwijskundige graag door de praktijk. Samen met een klant op zoek naar het doel van leren, oplossingen bedenken die wel werken en kijken wat die voor effect hebben. Om vervolgens de klant te leren het zelf te doen. Dat geeft mij enorm veel energie! Mijn natuurlijke drang naar ontwikkeling en nieuwsgierigheid naar nieuwe vormen van leren, zorgen ervoor dat ik verder kijk dan bestaande wegen.

'Leren saai, hoe kom je daar nou bij? Als het maar contextgebonden is, dan gaat het vanzelf!'

 
  • WML
  • TenneT
 

Contact

Verder praten? Neem contact met ons op!

Social media

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht

EMC
EMC

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial