Ik wil zichtbaar resultaat

 
Herken je dat? Je investeert veel tijd en geld in de professionalisering en ontwikkeling van medewerkers en management, maar wat levert het eigenlijk op? Tijd om inzicht te krijgen in de verbeterde resultaten.

In deze ‘Try me’ ontdek je hoe eenvoudig het is om inzicht te krijgen in de toegevoegde waarde van jouw leer- en ontwikkelactiviteiten.

Het Dierentuinspel
In ‘Dierentuin Voordaan’ heersen een aantal problemen. Als deelnemer ga jij met deze problemen aan de slag en word jij je in dit spel meer dan ooit bewust hoe belangrijk evaluatie is. Aan de hand van de vijf stappen van het Effectmetingsplan (EMC, 2009) werk je concrete praktijkvoorbeelden uit. Je gaat aan de slag met de vragen waar veel organisaties inzicht in en antwoord op willen. Om inzicht te krijgen in de toegevoegde waarde van de leer- en ontwikkelactviteiten, zoek je antwoord op:
• Wat levert het op?
• In hoeverre verbeteren de prestaties van de medewerkers, het team en de organisatie?
• Is de investering te verantwoorden of hadden andere keuzes wellicht tot betere resultaten geleid?

Resultaat?
Een concreet en praktisch toepasbaar effectmetingsplan dat je de volgende dag binnen je werk kunt inzetten. Deze Try me wordt verzorgd door Stephan Obdeijn en een collega-expert. Stephan is auteur van het boek ‘Haal je kop uit het zand! Leren met zichtbaar resultaat’.

Weten hoe je jouw leer- en ontwikkelactiviteit koppelt aan de realisatie van een organisatiedoelstelling? Lees meer…

Try me: Jouw toegevoegde waarde in feiten & cijfers
Is het mogelijk om de bijdrage van een leer- en ontwikkelactiviteit aan de realisatie van een organisatiedoelstelling te bepalen? Het standaardantwoord dat we meestal horen is dat dit niet kan. Veel andere factoren leveren namelijk ook een bijdrage.

Toch kan het met de door EMC ontwikkelde Analyst Worksheet methodiek! Een praktisch en snel toepasbare methodiek waarmee je de bijdrage van een leer- en ontwikkelactiviteit op eenvoudige wijze isoleert. In de workshop maak je kennis met deze methodiek en ga je samen met andere deelnemers actief aan de slag. Hiervoor gebruiken we bij voorkeur een concrete casus uit jouw organisatie.

Resultaat?
Jij kunt de praktische methodiek van de Analyst Worksheet toepassen in je eigen organisatie. Deze ‘ Try me’ wordt verzorgd door Stephan Obdeijn en een expert-collega. Stephan is auteur van het boek ‘Haal je kop uit het zand! Leren met zichtbaar resultaat’.