Hoe werk jij met je projectteam op afstand?

Fysiek met elkaar samenwerken is sinds de coronacrisis niet meer mogelijk en dat terwijl het samenwerken juist voor meer plezier zorgt. Sommige klantprojecten zijn hierdoor extra uitdagend. Daarom hebben we ons verder ontwikkeld in digitaal leren en ontwerpen op afstand. 

Binnen EMC hebben we het scrumteam Versnellen & Zichtbaar. Dit team houdt zich bezig met de ontwikkeling en innovatie van projectaanpakken. Wij hanteren projectaanpakken die passend zijn bij de klantopdracht. Hierbij gebruiken wij het vaakst of een combinatie van de vier vormen: ADDIE, Scrum, Design Thinking en Kanban. 

Over projectaanpakken

In onze flyer vind je een korte omschrijving van de vier projectaanpakken zodat je snel het nut van de aanpak doorkrijgt. Hieraan hebben we een stroomdiagram toegevoegd waardoor je snel en gemakkelijk ziet welke aanpak geschikt is voor het project dat je uitvoert. Deze aanpakken vragen in de meeste gevallen om een intensieve samenwerking en daarom heeft de coronacrisis er ook voor gezorgd dat we ons verdiepten in projecten draaien op afstand.

Teamgevoel behouden

Omdat fysiek met elkaar in een ruimte zijn niet altijd meer mogelijk is, zijn in een korte tijd de ontwikkelingen van communicatietools snel toegenomen. Ook weten mensen pasbare tools beter te vinden. Het is mogelijk om op afstand met elkaar te brainstormen en zelfs op afstand met elkaar te ontwerpen. Nu er veel minder mensen op kantoor zijn, is het mogelijk de 1.5 meter afstand te behouden en zie je dat collega’s weer fysiek met elkaar afspreken. Maar heb je die mogelijkheid niet, dan kan het dus ook op afstand. Voor de coronatijd kwamen wij een dag in de maand met alle collega’s bij elkaar. Wij noemen dat de Groenekandag, omdat we in Groenekan gevestigd zijn. Deze Groenekandagen vinden nu virtueel plaats. Het is intensief, maar heel zinvol omdat we ook vanachter onze laptop luisteren naar elkaars verhalen en in gesprek gaan over de werkzaamheden die ons bezighouden. Twee vaste collega’s stellen maandelijks een programma op en zo staan we, ook in deze tijd, een paar uurtjes met elkaar in contact. Om het teamgevoel ook bij klanten te behouden, gebruiken we voor onze projecten tools als Mural, MS Teams, Zoom of het communicatiemiddel dat de klant al gebruikt. We zien hoe belangrijk het is om ook in deze tijd aandacht te houden voor elkaar en onze eigen ontwikkelingen. 

Koffiebreak

Wil je meer weten over ontwerpen op afstand en digitaal leren? Via Zoom organiseren wij hierover koffiebreaks. Meer info over de koffiebreaks? Check hier!

Overzicht projectaanpak

De komende weken publiceren we blogs over verschillende projectaanpakken. Wil je alvast een kijkje in de diverse projectaanpakken? Bekijk dan onze flyer met het stroomdiagram. Wil je direct weten wat onze (online) projectaanpakken voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact met ons op via emc@emcperformance.nl

EMC
EMC