Leiderschap betekent perspectief bieden

Model in de foto: Varen in de mist van Lidewey van der Sluis

Net voor de zomer hebben we bij de bedrijven en contacten waarmee we veel samenwerken een kort onderzoekje gedaan: Hoe kijken jullie tegen leiderschap aan (in deze tijd) en wat zijn de belangrijkste competenties die nodig zijn? 

Hieronder de meest genoemde competenties:

Webinar: Groeimindset
Samen met Ria van Dinteren ben ik tijdens een webinar verder in gegaan op deze competenties en Ria voegde daar haar kennis en expertise over de werking van het brein aan toe. Belangrijk in deze tijd is dat een leidinggevende empathisch is: oren en ogen openhoudt voor wat er leeft en zich coachend opstelt. Alles is nu veel meer op afstand, dus de leidinggevende zal meer zijn best moeten doen om die empathie te tonen. Een belangrijk inzicht dat daarbij kan helpen is een “Groei-mindset”. Juist het brein heeft in deze crisis-tijd de neiging om te blokkeren (fixed mindset), teveel verkokerd te raken door negatieve gedachten. De leidinggevende kan de ander, zijn team meer helpen als de groeimindset in de picture staat: alles is te leren; wat niet is, kan nog komen; fouten maken mag; het resultaat is belangrijk, maar de weg ernaar toe is belangrijker. De groei-mindset betekent ookperspectief bieden.

Perspectief is verhoogd geluk bieden
Uit een onderzoek uit 2020 door de Erasmus universiteit (in: Volkskrant , Haro Kraak, 4 sept 2020) bleek dat mensen voorafgaand aan de vakantie een verhoogd geluk ervaren; ze zijn gelukkiger vooraf, dan tijdens of vlak na de vakantie. Bij neurologisch onderzoek naar het effect van muziek op het brein, blijkt dat mensen niet tijdens het mooiste of spannendste fragment van het liedje de grootste bevrediging voelen, maar in aanloop daarnaartoe: in de paar seconden voor een te verwachten muzikaal hoogtepunt geeft het brein alvast een shot dopamine. Niet het feest, maar de voorpret is het ware genot. Ons zelfbeeld wordt bepaald dor hoe we ons leven inplannen. De Engelse schrijver Samuel Johnson schijnt in de 18e eeuw al gezegd te hebben: “Geluk komt van de verwachting van een verandering, niet van de verandering zelf-zodra die er is, verlangen we naar de volgende. Aldus in deze coronatijd kunnen negatieve gedachten ontstaan, somberheid en stress. Juist dan is het belangrijk dat een leidinggevende enerzijds hiervan op de hoogte is, dit (h)erkent en ook perspectief biedt; een toekomstvisie. Dat perspectief, die visie moet op korte termijn. Het gaat om behapbare doelen, die voor iedereen concreet genoeg en in te vullen zijn. De leidinggevende is in zijn of haar gedrag  een rolmodel, een voorbeeld waarmee men zich identificeert. Dus niet: ‘je kunt me altijd bellen of bij me binnenkomen’, maar bij de mensen zelf zichtbaar zijn, bij hen binnenlopen, hen bellen: echte aandacht, empathie; gericht op de grow-mindset en voor ieder een behapbaar perspectief, een heldere stip op de horizon.

Varen in de mist
We herkennen deze uitspraak van Mark Rutte wel over de vraag hoe hij tegen de corona-crisistijd aankijkt en welke keuzes hij moet maken. “We varen in de mist” gaf hij aan. Prof. Dr. Lidewey heeft deze uitspraak als titel genomen voor haar nieuwe boek. Net uitgekomen. Het is een erg goed leesbaar boek over leiderschap in deze tijd met een ‘after lockdown navigator’. Het is een zelfhulpboek voor leiders die zichzelf zien als schipper aan het roer van een organisatie in woelige tijden. Het boek zit vol met goede inzichten, tips en modellen. Een van die modellen past naadloos bij de boodschap aan leiders: ‘perspectief bieden’. Van der Sluis presenteert het 3-Fasemodel:

Model in de foto: Varen in de mist van Lidewey van der Sluis

In het 3-Fasemodel zie je de eerste periode van corona; Fase 1 en dat is antwoord geven op alle vragen en als leidinggevende empathie tonen. We zitten nu in fase 2: herstel en vooral hoop (perspectief!!) bieden in de hoop dat we naar de 3e fase, opbouw kunnen en in die fase zijn (nieuwe) doelen nodig. Een link naar dit mooie boek:

https://www.pwnet.nl/organisatie-strategie/artikel/2020/08/varen-in-de-mist-navigeren-in-crisistijd-10135537

We sloten ons webinar af met een nog 10 tips voor het brein in ‘crisis-tijd’:

  1. Geef structuur aan de dag (maak een realistisch plan);
  2. Houd contact met je team en teamleden individueel;
  3. Werk met buddy’s die je vaker ontmoet;
  4. Maak elke dag een lijstje met wat er goed is gegaan;
  5. Houd je brein in goede conditie door regelmatig te bewegen, gezond te eten en mediteren;
  6. Maak van fouten een leerervaring;
  7. Help actief anderen uit je team;
  8. Denk aan opbrengsten voor de lange termijn;
  9. Leer met een collega;
  10. Breng afwisseling aan in je werkzaamheden.

Wil je meer weten? Neem dan contact op via hprinsen@emcperformance.nl