Op verschillende plekken en in verschillende blogs heb ik al geschreven dat Metteke Lubberts en ik een boek aan het schrijven zijn. En nu is het er!

Op woensdag 12-12-12 hebben we vol trots met klanten, collega’s, familie en vrienden ‘Haal je kop uit het zand! Leren met zichtbaar resultaat’ gelanceerd. Het was een mooie aftrap met een goede balans tussen inhoud en feest. Eén van de onderdelen was dat de aanwezigen aan Metteke en mij ‘persvragen’ konden stellen. Naast inhoudelijke vragen viel het mij op dat er ook veel vragen waren over het schrijfproces zelf. Hoe hebben wij dat ervaren en (enige beroepsdeformatie was velen niet vreemd) wat hebben wij van het schrijven van een boek geleerd? Een aantal leerpunten wil ik graag met jullie delen.

Wat ik heb geleerd is ‘stick to the plan’ zoals de Amerikanen dat zo mooi weten te zeggen. Dit betekent overigens niet dat het proces star en inflexibel is. Wij hebben vooraf goed besproken voor wie we het boek wilden schrijven, met welk doel en met welke insteek (meer theorie of juist meer praktijk). Dit heeft ons veel houvast gegeven, zorgde voor consistentie en maakte dat we het boek ook relatief snel konden schrijven. Daarnaast heb ik geleerd dat het loont om kritische mensen uit de doelgroep te vragen om tegen te lezen. Elke keer weer levert dat een verbetering op. En eigenlijk nog belangrijker: ik heb ervaren dat het samen schrijven enorm veel energie geeft. Schrijven, bespreken, schrappen en met elkaar steeds beter doorgronden waar het over gaat. Dat heeft mij ook professioneel weer een stap verder gebracht.

Het eindresultaat? Ik ben er struisvogeltrots op.

Nieuwsgierig? Kijk op www.performa-uitgeverij.nl

Boek bestellen? http://www.performa-uitgeverij.nl/boeken/haal-je-kop-uit-het-zand/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.