FriendsOnly Online

donderdag 4 februari vanaf 14.00 uur!

Welkom op het FriendsOnly kanaal!

Nieuwsgierig naar ons online event? We hopen echt dat je erbij bent. Ga om je aan te melden naar het aanmeldformulier onderaan deze pagina.

Dit jaar is ons thema ‘nieuwsgierig’. Een belangrijke eigenschap voor als je wilt leren! Ons FriendsOnly event is komend jaar online. En weet je dat je ook online bij ons kunt binnenkijken? Bekijk de uitnodigingsvideo hiernaast! Kijk je op je mobiele telefoon? Klik dan hier!

Het belang van nieuwsgierigheid bij leren & ontwikkelen ervaren? Meld je aan voor ons FriendsOnly online event: ‘Hoe nieuwsgierig ben jij?’ 

Nieuwsgierigheid is heel belangrijk binnen ons vak, want juist door ons nieuwsgierig op te stellen, worden we beter in ons vak. Hoe stappen we uit ons eigen perspectief, zodat we op een andere manier naar dingen kijken?

Ruben Terlou filmmaker en presentator geeft ons een mooi voorbeeld door in zijn keynote in te gaan op ‘anders kijken’. 

Met zijn succesvolle serie Langs de Oevers van de Yangtzevolgden de kijkers in zes delen Terlou terwijl hij de Chinese bevolking die hij tegenkomt op open en indringende wijze interviewde. Hiermee bood hij een bijzondere kijk in de hedendaagse Chinese maatschappij. De serie werd in 2016 tevens genomineerd voor de Zilveren Nipkowschijf. Begin 2018 kwam de populaire zevendelige documentaireserie Door het hart van China uit. En eind 2019 was zijn documentaireserie Chinese Dromen op tv te zien.

 14.00 Welkom door Paul Aartsen (directeur) en Larissa van Domburg (adviseur)

14.15 uur Keynote Ruben Terlou over anders kijken dankzij nieuwsgierigheid.

15.00 uur Eerste ronde kennissessies

15.30 uur Pauze 

15.45 uur Tweede ronde kennissessies 

16.15 Pauze 

16.30 uur Derde ronde kennissessies

17.05 uur plenaire afsluiting

Ben jij benieuwd naar onze nieuwsgierigmakers?

Ook onze nieuwsgierigmakers staan in het teken van anders kijken. Perspectieven die alleen maar ontstaan als je jouw nieuwsgierigheid inzet om breder en dieper te kijken.

Hoe Marti Klima haar werk beter deed dankzij data en analytics

Wil jij meer uit je werk halen met de inzet van data? Marti Klima is leer- en ontwikkelprofessional en vertelt in deze sessie alles over haar ervaring met data.

We kijken en onderzoeken haar ervaringen vanuit verschillende perspectieven: nut, noodzaak, zin en onzin.

We gaan in gesprek over de inzichten die deze aanpak oplevert en wat dit betekent voor je eigen werk; nu en in de toekomst.

Groetjes,

 Stephan Obdeijn

10 vragen waardoor je beter samenwerkt met de vakexpert

Welke vragen stel jij om ervoor te zorgen dat je snel de gewenste informatie van je (inhoudelijk) specialist krijgt? 

In deze kennissessie ga je aan de slag met het stellen van to the point vragen, passend bij wie er tegenover je zit. Je leert meer over verschillende expertiseniveaus, van beginners en gevorderden tot experts. 

Benieuwd? We zien je graag in onze workshop!

Groetjes, 

Annemiek van Kaam, Joàn Pastoor en Lotte Terwel. 

De kunst van leren: inzicht in wat je niet weet 

Ben jij nieuwsgierig genoeg om op zoek te gaan naar de échte randen van je kennis? Dat is best lastig, want je weet niet wat je niet weet. Confronterend wordt het als je dénkt dat je het weet, maar er al jarenlang naast zat. Dan loop je ineens tegen een onvermoed kennisgat aan. 

In deze kennissessie ontdek je hoe deze onbewuste onbekwaamheid aan het licht komt. We nemen je mee in een nieuwe manier van leren door het effect te laten zien van de combinatie: moderne techniek en wetenschappelijk onderzoek.  We laten je een kennisgat ervaren en nemen je mee in de wereld van gepersonaliseerd leren. 

Groetjes,

 Paul Janssen en Nico Schavemaker

Wat nieuwsgierigheid oplevert en hoe je het aanwakkert

Heb je behoefte om meer van je voelsprieten te kunnen gebruiken als er een scherm tussen jou en je gesprekspartner zit? Ook digitaal is het belangrijk je nieuwsgierigheid te blijven aanwakkeren. Het levert je altijd wat op! Als collega’s onder elkaar krijg je bijvoorbeeld meer zicht op de verborgen talenten en diepliggende motivaties van professionals in je team. Juist nu we vaker digitaal (samen)werken en leren is het zinvol om te weten hoe je nieuwsgierigheid aanwakkert als je via een scherm met elkaar in gesprek bent.

Wil je je repertoire uitbreiden om nieuwsgierigheid aan te wakkeren bij jezelf, in je team of in de organisatie? Kom dan naar onze inspiratiesessie.

Groetjes,

 Margot van Keulen en Afra Schipper

Meld je aan voor ons exclusieve klant event

4 februari vanaf 14.00