Espérance Blaauw

Esperance-Blaauw
 
 
 

Espérance Blaauw

Adviseur

0346 217000


Leren en inspireren
Dat ik iets wil bijdragen aan de ontwikkeling van mensen wist ik al op jonge leeftijd. Zo maakte ik vroeger huiswerkblaadjes voor vriendinnen en ging ik aan de slag met leren en veranderen. Ik studeerde Pedagogiek, haalde mijn lesbevoegdheid en stond zeven jaar voor de klas. Daarna begon ik als zelfstandige en werkte ik onder andere voor het Rijksmuseum en WNF.

Vanuit EMC ben ik als consultant sparringpartner, (mede)bedenker of als trainer/coach altijd bezig om inhoud en kwaliteit te verbinden met motivatie vanuit plezier. Mijn kracht zit in het ontwerpen van leermomenten. Samen met collega’s kijk ik graag naar een vraagstuk waarbij ieder vanuit zijn of haar eigen kracht werkt, maar allemaal met dezelfde passie voor leren. Na een brainstorm ontstaat er iets moois. Bij EMC kan ik mijn creativiteit kwijt.

Fun is just another word for learning, under optimal conditions
Ik vind het belangrijk dat ik mijn visie op leren kwijt kan in mijn werk. Ik geloof in de talentgerichte benadering: begin bij wat goed gaat, dat is een hele andere start dan wanneer je kijkt naar wat niet goed gaat. Dat motiveert mensen om nieuwe dingen te leren. Samen ontdekken, zoeken, vinden en verbinden tot het klopt. Mijn passie voor leren vanuit plezier, nieuwsgierigheid en waardering komt terug in alles wat ik maak en doe. Ik maak graag producten waarin ik mijn creativiteit en mijn visie op leren kan omzetten in een ervaring die raakt en inspireert. Dat kunnen concrete producten zijn in een doosje, maar ook een bijzondere ervaring, een ontwerp voor een leeromgeving, een workshop of een creatieve sessie. Ik zorg voor plezier in werken en leren: ‘Fun is just another word for learning, under optimal conditions’. Ik wil anderen inspireren om te leren, het moet een beleving zijn. Ik wil mensen nieuwsgierig maken.

Innovatieve producten en leerconcepten
Ik ben een creatieve ontwerper en ontwikkelaar. Zo ontwikkel ik innovatieve producten en leerconcepten die mensen inspireren en faciliteren om te leren, bijvoorbeeld door gebruik te maken van gamification. Mijn eerste product is de set ‘Coachkaarten – ontwikkel je talent’ waarna de Junior Coachkaarten, de Puber Coachkaarten en de set Picture This! de markt veroverd hebben. Ik hoop in de toekomst meer mooie producten te maken, mensen te blijven inspireren en mee te nemen in mijn ideeën. En, ik zal wel een keer een boek willen schrijven over leren. Wie weet ooit…

'Fun is just another word for learning, under optimal conditions.'

 
  • ABN AMRO
  • NVZ
  • Rijksmuseum
  • WNF
Het is bijzonder prettig samenwerken met Espérance. Ze is erg origineel en creatief en dat werkt heel inspirerend. Espérance gaat rustig en zelfverzekerd te werk in de uitvoering van het project en is stressbestendig en vrolijk bij het organiseren van evenementen. Ze is een doener en aanpakker die nooit beren op de weg ziet. Kortom, ik zou zo weer een project met haar oppakken! Tineke Floor (WWF, Fundraising Director Europe)   Espérance zorgt ervoor dat leren laagdrempelig wordt. Haar spelontwerp verrast de gebruiker. Met Espérance samenwerken leverde mij inspiratie op! Frouke Jorna (Rijksmuseum, Medewerker Onderwijs)
 

Contact

Verder praten? Neem contact met ons op!

Social media

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht

EMC
EMC

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial