EMC 35 jaar

Wij zijn jarig en als dank voor onze samenwerking vieren we dit graag met jou. Ons doel is om duurzame prestatieverbetering te creëren door werkplekken om te zetten in leerplekken. Met elkaar kijken we wat werkt en wat nodig is om groei bij medewerkers te bevorderen. Door hierbij ook het leerrendement in kaart te brengen en snelle en passende oplossingen in te zetten kan jouw business groeien. 

EMC Performance: voor verrassende, motiverende en enthousiasmerende oplossingen!

Alles wat je moet weten over groeipapier

Benieuwd welke bloemen uit jouw groeipapier komen?

Het papier dat je in je handen hebt is niet zomaar papier. Het is gemaakt van gerecycled materiaal, waardoor er geen boom aan te pas hoeft te komen en jij vanachter je bureau kunt genieten van de bloemetjes die straks uitkomen.

Hoe werkt groeipapier?

Als je dit papier in de aarde van het weckpotje poot, het papier onder de juiste omstandigheden composteert gaan de zaadjes ontkiemen. Hoe je zorgt voor het beste resultaat? Daarvoor hebben we een uiterst simpel stappenplan waar je spontaan groene vingers van zou krijgen.

STAP 1: VOORBEREIDEN

Je hebt wel zon nodig, maar niet al te veel hitte. Het voorjaar of de zomer zou dan het meest geschikt zijn. We hebben de pot gevuld met ongeveer 2/3 potgrond. Dit is voldoende voor het papier.

STAP 2: PLANTEN

Nu komt het echte werk. Je pakt het kaartje met getypte tekst, scheurt het in stukjes en legt het op de aarde in de pot. Het maakt niet uit als het papier over elkaar heen komt te liggen. Vervolgens strooi je een klein laagje potgrond (een halve centimeter is genoeg) over het papier en druk je het zachtjes aan.

STAP 3: WATER GEVEN

Wanneer het papier in de pot is geplant, geef je het een flinke scheut water. Je wilt dat het papier goed vochtig is, maar niet verdrinkt. Hou het papier in ieder geval de eerste 10 dagen vochtig, omdat dit een vereiste is voor de ontkieming van de zaadjes. Ze moeten zich namelijk eerst goed losweken uit het papier en het papier moet grotendeels vergaan voordat ze ontspruiten. Een zonnig hoekje in huis (of buiten) helpt zeker mee!

STAP 4: LAAT HET GROEIEN

Zodra de eerste zaadjes ontkiemen, blijf je het papier vochtig houden maar iets minder dan eerst, omdat de spruitjes snel kunnen verdrinken. Als vervolgens de plantjes wat steviger worden, geef je ze af en toe water, net wat ze nodig hebben om te kunnen groeien.

STAP 5: GENIET!

Wanneer na een paar weken de plantjes gaan bloeien, kun je ervoor kiezen om ze af te snijden en in een vaasje te zetten, maar je kunt er natuurlijk ook gewoon in de pot van genieten. Het is in ieder geval genieten geblazen van zo’n mooi én duurzaam overblijfsel van een boodschap op groeipapier!

bron:https://www.greengiving.nl/blogs/hoe-werkt-groeipapier#