Een week uit het leven van een adviseur

Lotte Terwel

Copyright: www.suegraphy.com

Op feestjes en verjaardagen is het een veelgehoorde vraag: ‘Wat doe jij voor werk?’ Ik vind dat best een lastige vraag, vooral omdat mijn werk zo breed is! Mijn antwoord heeft meestal de volgende strekking: ‘Ik ben opleidingskundig adviseur. Ik denk samen met organisaties na over hoe ze het werk van hun medewerkers kunnen verbeteren. Daar bedenken we samen met de organisatie slimme oplossingen voor.’ Maar hoe ziet een week uit het leven van een adviseur er gemiddeld uit? Ik neem je door middel van een een korte blog en foto’s mee in mijn werkweek.

Maandag
Ik begin de dag bij EMC Performance met een heerlijke cappuccino (de koffie is hier heerlijk!). Mijn eerste afspraak is de weekstart: een wekelijks moment waarop we met collega’s bespreken wat er deze week op het programma staat. Welke werkzaamheden en sales activiteiten liggen er? En hoe kunnen we als collega’s elkaar helpen met deze werkzaamheden?

Daarnaast is de weekstart ook een experiment om samen uit te proberen hoe het Agile werken werkt. ’s Middags heb ik een interview met de stagiair voor zijn onderzoek. Vervolgens ben ik druk met het schrijven van een offerte. Daarna zit mijn eerste werkdag er weer op.

Dinsdag
Vandaag zit ik bij FFP, FFP is de beroepsorganisatie voor financieel planners. Ongeveer 4.000 leden zijn gecertificeerd en moeten voldoen aan de hoogste eisen van vakbekwaamheid. In mijn rol als projectmanager deskundigheid ben ik bezig geweest om een nieuwe vorm van Permanente Educatie (PE) te implementeren.

Vandaag staat de overdracht centraal: mijn opdracht voor FFP houdt op en ik draag mijn werkzaamheden over aan de collega die terugkomt. Zo’n afscheid is altijd een beetje dubbel. Enerzijds weet je dat een opdracht tijdelijk is, anderzijds heb ik echt een band opgebouwd met de collega’s daar; ik ga ze missen! 

Woensdag
Woensdagochtend ben ik vrij. Woensdagmiddag ga ik in gesprek met een zorginstelling over hoe zij leren en ontwikkelen vormgeven binnen hun organisatie. Altijd inspirerend om van allerlei branches te horen hoe zij bezig zijn met het ontwikkelen van hun medewerkers!

Donderdag
Vandaag zit ik weer bij FFP. ’s Ochtends bekijk en beantwoord ik mijn mail. ’s Middags heb ik overleg met Cito (daar werkt FFP mee samen in de uitvoering van de nieuwe vorm van PE).

EMC PerformanceVrijdag
Vandaag werk ik bij Kwintes, een zorginstelling in de GGZ. Ik ben betrokken als adviseur opleidingen bij een aantal projecten, waaronder trainingen voor cliënten en trainingen voor vrijwilligers. Daarnaast probeer ik een goede match te maken voor de opleidingsvragen die uit de teams komen. Kwintes heeft een SPOC (Small Private Online Course) gemaakt.

Ik ga in gesprek met de adviseur opleidingen en trainers om te kijken hoe we de medewerkers kunnen inspireren om met de SPOC aan de slag te gaan.

En zo vliegt de week om en wat heb ik toch een geweldige baan! Ik leer veel verschillende organisaties en branches kennen en ik vind het heel gaaf om samen met organisaties te kijken hoe ze hun prestaties kunnen verbeteren door te investeren in de ontwikkeling van mensen. Zij zijn namelijk het belangrijkste kapitaal in organisaties.

Ook eens sparren over het leren en ontwikkelen in jouw organisatie? Ik ga graag met je in gesprek.

Copyright hoofdfoto: www.suegraphy.com 

 

 

BewarenBewaren