De volle agenda van Annemiek

Als ik mijn collega Annemiek van Kaam spreek, voel ik mij altijd gelijk een stukje blijer. Dat haar agenda op dit moment bommetje vol zit, is niet verwonderlijk. Het is een collega waarmee zakelijke gesprekken makkelijk verlopen en ze staat positief in het leven. Van het ROC Tilburg naar het EHA in Den Haag vertelt ze mij over haar dag. 

Innovatie was deze ochtend het woord voor Annemiek. Zij begon haar week bij het ROC Tilburg. Samen met een andere EMC’ er werkt ze aan het ontwikkelen van een hybride leerfabriek. Een wat?! Een hybride leerfabriek. Een fabriek waar het productieproces stopgezet kan worden, zodat je als student van de praktijk kunt leren. Om dit project uit te kunnen voeren is subsidie nodig. Voor de aanvraag van deze subsidie hebben ze deze ochtend het volgende op een rijtje gezet: waar moet een hybride leeromgeving aan voldoen? Wat moeten de studenten geleerd hebben? Delen van het leertraject zijn vormgegeven. Kan het worden ingezet bij de verschillende praktijkmomenten van de opleiding? Benieuwd of de subsidie toegekend wordt en hoe dit verder gaat? Neem hiervoor contact op met Britt of Annemiek.

Annemiek is onderweg naar European Hematology association (EHA). De EHA is een Europese organisatie die ondersteuning biedt aan medisch personeel, onderzoekers en wetenschappers gespecialiseerd in hematologie. (Ziektebeelden die ontstaan door erfelijke of verworven aandoeningen van het bloed.) Daar staat ze als senior adviseur aan de zijlijn van een traject waarbij een EMC-collega een programma ‘communication skills’ ontwikkelt. De taak van Annemiek is om in het gesprek van vanmiddag het doel vast te stellen zodat het effect van het programma gemeten kan worden. Waarom EHA voor EMC koos? Tijdens het eerste introductiegesprek, wisten we deze partij te prikkelen met de mogelijkheden die in deze trajecten verwerkt konden worden. ‘Toch altijd leuk om terug te horen’, eindigt Annemiek.

Na haar bezoek aan het EHA is de dag van Annemiek nog niet voorbij. Thuis wacht er een mailtje van Edufarma op haar. Voor deze partij zet ze de cursus ‘steriele geneesmiddelen’ op.  

Annemiek is specialist in Scrum & Design thinking. Wil je meer weten over deze projecten of heb je een andere reden om met Annemiek in contact te komen? Mail haar dan via avankaam@emcperformance.nl