BEGELEIDEN

 

BEGELEIDEN VAN LEERTRAJECTEN

Waar staat jouw bedrijf voor? Onderscheid je je op kwaliteit? Wil je de beste werkgever van Nederland worden? Of wil je uitbreiden? Hoe kunnen jouw medewerkers een bijdrage leveren aan dit hogere doel? Om deze doelen te realiseren, zorgen we dat jouw plan ook daadwerkelijk uitgevoerd wordt. We bieden ondersteuning op de werkvloer, coaching en trainingen vanuit de gedachte dat je vooral leert als je met elkaar in het hier en nu samenwerkt, doet, ervaart, toepast, herhaalt, feedback geeft en deelt. Uit onderzoek komt dit ook naar voren.

LEIDERSCHAP

 
Met elkaar ontwikkelen we Management Development (MD)-programma’s op maat waarmee de managementvaardigheden en leiderschapskwaliteiten van het lager en middel management structureel verbeteren.

Leren van en in hun werk
Managers blijken vooral te leren van en in hun werk. Een veel gehoorde klacht als managers een cursus hebben gehad, is ‘we zien er niks van terug in het werk’. Reden genoeg om het leren zoveel mogelijk te versmelten met het werk. Ons motto: ‘MD: van de hei naar de werkplek’.

Organisatieontwikkeling en persoonlijke ontwikkeling hand in hand
In onze visie is MD alleen effectief als organisatieontwikkeling en persoonlijke ontwikkeling hand in hand gaan. De managers in een MD-traject krijgen altijd een uitdagende werkopdracht. Veelal zijn dit opdrachten die zij in het kader van ontwikkeling in organisaties moeten uitvoeren. Kortom: MD levert altijd twee resultaten op, een resultaat voor de organisatie en een persoonlijk ontwikkelingsresultaat.

(High) potentials
MD voor (high) potentials vindt in veel organisaties al jaren plaats. Deze organisaties zorgen zo voor tijdige en adequate opvolging van de zittende leidinggevenden. Het mes snijdt aan twee kanten: de potential heeft een uitdagend loopbaanperspectief en de organisatie weet goede medewerkers in de organisatie te houden en belangrijke posities kwalitatief goed ingevuld te houden. Naast medewerkers ‘spotten’ als (high) potential is de volgende stap om ze voor te bereiden op hun loopbaan. Samen de uitdagende loopbaan-ontwikkelmogelijkheden creëren, waardoor potentials zich tijdig voorbereiden in hun carrière en ondersteund worden als ze de volgende stap hebben gezet.

Meer weten?
Kijk bij blogs en best-practices voor onze aanpak in de praktijk. Weten hoe je het effect en rendement van deze investering in kaart brengt? Neem contact op met Hans Prinsen

SALES DEVELOPMENT

 
Wij vinden dat sales een kwestie is van lef, lol en een lange adem. Dat is ook het uitgangspunt van onze leer-werktrajecten waarmee je de commerciële slagkracht kunt vergroten. Als specialist in trajecten voor de zakelijke en professionele dienstverlening, met als doelgroep professionals die diensten aanbieden. Hoogwaardige verkoop, die dicht tegen adviseren aanligt.

Voor professionals: alles draait om de juiste houding
Wij richten ons op individuele medewerkers of op functionele teams. In de trajecten voor medewerkers, zoals adviseurs of accountmanagers, besteden wij niet alleen aandacht aan gesprekstechnieken en commerciële vaardigheden. Juist houdingsaspecten staan centraal. Zoals het lef om jezelf te zijn in een commercieel gesprek.

Voor managers: coaching op sales leadership
Bij functionele teams, zoals de binnendienst, de buitendienst of een marktteam, staat het versterken van de managementrol centraal. We coachen en begeleiden de manager op sales leadership. Samen met de manager trainen wij het team.

Onze pragmatische aanpak verdient de investering al vaak tijdens het traject terug. Onze trajecten leiden tot:
  • Meer bezoekafspraken
  • Meer offertes
  • Meer omzet
  • Een hogere marge.

Meer weten?
Kijk bij blogs en best-practices voor onze aanpak in de praktijk. Weten hoe je het effect en rendement van uw investering in kaart brengt? Neem contact op met Paul Aartsen

TALENT DEVELOPMENT

 
Talentontwikkeling uit het oogpunt van continuïteit
Tijdige en adequate opvolging van zittende leidinggevenden? Talentontwikkeling van high-potentials vindt in veel organisaties al jaren plaats, onder meer in de vorm van Management Development. Wij ontwikkelen innovatieve leervormen waarmee werken en leren verbonden worden. Zo ontwikkelen talenten zich ook door uitdagende opdrachten in hun dagelijks werk.

Talentontwikkeling door interne mobiliteit
Interne mobiliteit is een van de meest gebruikte instrumenten om talenten binnen een organisatie te ontwikkelen. Hierdoor kan talent zich verspreiden in de organisatie. Dit draagt bij aan de vermindering van de ‘silo-mentaliteit'. Wij koppelen carrièreontwikkeling en -planning aan persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Talent benutten maakt moeiteloos productief en effectief
Uit onderzoek weten we dat zelfvertrouwen groeit door bewustzijn van talent. Hierdoor gaan medewerkers gemakkelijker nieuwe uitdagingen, rollen en taken aan die in het verlengde liggen van hun talent. Dat maakt hen productiever en effectiever met minder stress.

Wij bieden eenvoudige en praktische instrumenten waarmee medewerkers op hun talenten kunnen reflecteren. Dat helpt bij het maken van uitdagende (resultaat)afspraken die stoelen op de unieke talenten in het team. Met deze aanpak kan je team en organisatie gemakkelijker hun doelstellingen halen.

Meer weten?
Kijk bij blogs en best-practices voor onze aanpak in de praktijk. Weten hoe je het effect en rendement van je investering in kaart brengt? Neem contact op met Paul Aartsen

PROJECTMANAGEMENT

 
Met goed projectmanagement werk je efficiënt aan een product van hoge kwaliteit. Organisaties moeten zich steeds sneller aanpassen aan hun klanten, markt en omgeving. Veranderingen gaan sneller en in die snelheid vraagt de business om snel met flexibele oplossingen te komen. Naast de projectmanagement-methode ADDIE werken we steeds vaker met de SCRUM-methode. Bij ons draait projectmanagement altijd om sneller leeroplossingen te leveren, die wendbaar zijn en daardoor continu verbeteren. We gebruiken resultaten om bij te sturen in onze leeroplossingen.

De stappen binnen projectmanagement: - Start van het project: Bepaling van de omvang/scope van het project - Planning van het project: Opdeling van het project in verschillende fasen en/of deelprojecten - Uitvoering van de werkzaamheden (en de deelprojecten) in de verschillende fasen - Opvolging van de projectvoortgang - Beëindiging, eventuele verslaglegging of aflevering van een ander eindproduct

Meer weten?
Kijk hier bij blogs en best-practices voor onze aanpak in de praktijk. Weten welke vorm van projectmanagement bij jouw casus past? Neem contact op met Annemiek van Kaam

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht