ATD 2018 in het teken van motiveren

 
Iedere HRD’ er en L&D specialist droomt ervan. De ATD in Amerika hét congres waar je bij wilt zijn. Met grootheden als Barack Obama, Marcus Buckingham en Connie Podesta.

  Dit jaar reist Paul Aartsen, directeur EMC Performance af naar het grootste congres op het gebied van Leren en ontwikkelen. Hij spreekt en ontmoet o.a. Jim Smith, Joe Urbanski en Zack van LinkedIn learning. Benieuwd wie dit zijn en wat zij in de wereld van HRD bijdragen? Volg de blogs en vlogs op deze pagina zodat jij ook dit jaar deel uit maakt van het congres ATD 2018. Heb jij een vraag voor Paul? Mail gerust naar paartsen@emcperformance.nl    

Dag 1

De eerste conferentiedag stond voor Paul in het teken van trainen en coachen. Hij ontmoette Jim Smith die sprak over de ‘New trainer mindset’. Disruptive, innovative, speak to the head and the heart’ zijn de woorden die hij gebruikt. Luister naar zijn vlog voor de Nederlandse trainers, opleiders en consultants, die hij inspreekt op verzoek van Paul.Paul volgde ook een presentatie van Joe Urbanski over motivational Psychology. Hij maakt in zijn verhaal een verschil tussen een op inhoud gebaseerd programma en een op resultaat gebaseerde ervaring (experience!). Net als Jim, vindt ook Joe dat leren veel meer een plezierige ervaring hoort te zijn. Waarbij de tijdsduur van een training ook een belangrijk component is.
Een van onze collega’s stuurde Paul op pad met de vraag: ‘Wat zijn leuke leervormen in de 70 procent van de 70:20:10 formule?' Paul vond zijn antwoord bij Pryanka Chopra.

Dag 2

Na heel vroeg opstaan en lang wachten zag Paul eindelijk de populaire en zeer geliefde oud president Barack Obama. Benieuwd naar de inhoud van zijn speech? Lees hier de blog van Paul.

Ook ontmoette Paul deze dag Zack. En Zack is medewerker van LinkedIn Learning. Zij hebben zoveel data van mensen dat ze bijvoorbeeld kunnen kijken wat iemand nog moet leren om een goede manager te zijn. Ze ontwikkelen hiervoor digitale programma’s. Toen Paul hem vroeg hoe hij kijkt naar de toekomst van ‘leren’ antwoordt hij het volgende:En volgde Paul op dag twee de workshop van Laura van den Ouden, 7 hefbomen over de transfer van leren. Lees hier de blog over laura.

Dag 3

Verspreid/Herhalend leren oftewel Spaced learning levert meer impact op. Het is niks nieuws. Maar het wordt nog te weinig gedaan. Paul vertelt hierover in zijn blog over de presentatie van Clark Quinn die ook gaat over het belang van meer wetenschap binnen onze branche. We weten allemaal dat een eenmalig leerevent het minst impact biedt. Waarom blijven we het toch doen?

Meer wetenschap

Quinn kiest de kant van de wetenschap. Hij spreekt over zijn laatste boek ‘Milennials, goldfish & other training misconceptions.’ Hierin beschrijft hij waarmee wij in onze ontwerpen onterecht rekening houden en over het gebrek aan wetenschappelijk bewijs over millennials anders leren dan andere generaties. Waarom houden we er dan rekening mee in onze ontwerpen? Lees meer .

Dag 4

Op dag vier is de workshop over leerstijl Paul het meest bijgebleven. De bijeenkomst was een initiatief van het Institute for experiental learning. Zij hebben Kolb uitgebreid met vier meer stijlen. Dit geeft toch best een mooie nuancering. Volgens Paul een betere nuancering, lees hier zijn blog.