In het interne informatieblad van het UWV is onlangs het onderstaande artikel verschenen over de uitreiking van de Struisvogelaward met een interview met Kees Verwei, manager van HRM Opleidingen.

HRM Opleiden wint eerste EMC Struisvogelaward!

Begin deze maand won de afdeling HRM Opleiden van SMZ de eerste jaarlijkse Struisvogelaward. De prijs werd in het leven geroepen door EMC, een gerenommeerd adviesbureau op het gebied van bedrijfsopleidingen en performanceverbetering. HRM Opleiden kreeg de award omdat UWV volgens EMC de afgelopen jaren aantoonbaar werkt aan leren en ontwikkelen met zichtbaar resultaat.

‘Veel organisaties steken een hoop geld in het opleiden van hun medewerkers, maar vragen zich niet of nauwelijks af wat het werkelijke rendement ervan voor de organisatie is,’ zegt Stephan Obdeijn. Struisvogelpolitiek dus. Daarover schreven Stephan en zijn collega-adviseur Metteke Lubberts van EMC vorig jaar een boek. Een jaar later riep EMC een prijs in het leven: de Struisvogelaward.

EMC selecteert zelf de winnende organisatie (het is geen competitie) en kent de prijs toe aan de gehele organisatie, een afdeling of een team dat aantoonbaar werkt aan leren en ontwikkelen met zichtbaar resultaat, en daarnaast leren en ontwikkelen continu verbetert en dat ook in de organisatie uitdraagt. And the winner is: de afdeling HRM Opleiden van SMZ.

 

Trots

Kees Verwei, manager van HRM Opleidingen, was blij verrast dat zijn afdeling met de eer ging strijken. ‘Ik ben er trots op,’ zegt hij, ‘en ik merk dat mijn medewerkers het ook heel leuk vinden. Het is een externe waardering voor ons werk.’ Bij HRM Opleidingen werken 25 fulltimers en 60 docenten (parttime). De afdeling leidt arbeidsdeskundigen, verzekeringsartsen en ondersteunend personeel op en verzorgt zowel basis- als vervolgopleidingen.

Leren en werken verbinden

Kees legt uit hoe zijn afdeling de prijs verdiend heeft. ‘In EMC’s filosofie staat het verbinden van leren en werken centraal. Bij ons ook. Als het mogelijk is om te leren op de werkplek en niet in een klaslokaal, dan doen wij dat. We werken ook zoveel mogelijk met leer-werkopdrachten, waarmee degene die opgeleid wordt meteen bijdraagt aan de UWV-productie. En de echte proeve om te beoordelen of iemand de theorie goed begrepen heeft, vindt plaats in de praktijk, onder begeleiding van een ervaren mentor.’

Zichtbaarheid

HRM Opleiden voldoet ook aan de zichtbaarheidseis, aldus Kees. ‘We rapporteren uiteraard aan onze opdrachtgevers en aan het management. Maar ook de evaluatie van een opleiding nemen we serieus. Het is niet zo dat de cursisten een evaluatieformulier invullen dat we vervolgens in een la leggen. Nee, we informeren hen over de evaluatiescores en wat we ermee gaan doen. Deze strategie heeft bijvoorbeeld geleid tot het bijstellen van de basisopleiding voor verzekeringsartsen.’

UWV heeft deze manier van opleiden, waarbij de focus ligt op de performance (bijdragen aan de bedrijfsdoelstellingen), ongeveer vier jaar geleden omarmd. De eerste grote evaluatie van een opleidingstraject vond plaats rond de implementatie van de nieuwe Wajong.

Zakelijke relatie speelt geen rol

UWV is overigens geen onbekende van EMC; UWV heeft de afgelopen jaren bij diverse projecten de hulp van het adviesbureau ingeroepen. Daarom zou een kritische geest kunnen opmerken dat er bij de EMC Struisvogelaward zakelijke motieven in het spel zouden kunnen zijn. Immers, EMC kent de prijs toe aan een klant.

Maar Stephan Obdeijn van EMC wijst die suggestie van de hand. ‘Onze zakelijke relatie met UWV speelde geen rol. Omdat we enkele projecten bij UWV hebben gedaan, kennen we de organisatie natuurlijk goed. Maar iedere organisatie kan in aanmerking komen voor de Struisvogelaward, klant of geen klant.’ Kees, tot besluit: ‘We hebben de award niet gekregen omdat EMC preferred supplier is. Ikzelf zie de prijs als een erkenning door vakgenoten.’

EMC
EMC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.