Annemiek van Kaam

Annemiek van Kaam
 
 
 

Annemiek van Kaam

Adviseur

0346 217000Als opleidingskundig projectmanager haal ik veel energie uit het teamwork dat tijdens projecten ontstaat. Tijdens projecten streef ik altijd naar een samenwerking tussen SME’s en opleidingskundigen waarbij één plus één drie is. Scrum versterkt dit nog: in de methode is het teamleren als het ware ingebakken, zodat de samenwerking snel optimaal is. Na een training en wat (snuffel)stages in scrumprojecten heb ik de vertaalslag gemaakt naar opleidingskundige projecten. Sindsdien voer ik ook scrumtrajecten uit met klanten en geef ik binnen EMC prioriteit aan het professionaliseren van opleidingsadviseurs op het gebied van ‘onderwijskundig scrummen’.

Optimaal resultaat Wat steeds weer opvalt bij het introduceren en begeleiden van scrumtrajecten is het enthousiasme waarmee teamleden met elkaar werken aan het product. De focus op één project, de verbinding met elkaar en de business. Het overzicht op concrete werkzaamheden bevordert het teamleren en de motivatie enorm. Dit heeft uiteindelijk impact op de kwaliteit van het product en de resultaten van de organisatie.

Scrumprojecten In mijn projecten ben ik voortdurend op zoek naar nieuwe (agile) methoden om te ontwerpen en te ontwikkelen. Naast Scrum pas ik design thinking toe, als methode om op een agile wijze creatief te ontwerpen, waarbij (ook weer) de verbinding met de business voorop staat.

'Teamwork makes the dream work'

 
  • 70:20:10
  • Rendement van leren
  • Professional development
  • Stichting Edufarma
  • Procesbegeleider MD-traject bij CNV Vakmensen
  • Interim Young Talent Manager bij Alliander
  • Astellas
  • Tempo Team
  • UWV
  • O&O fonds Netwerkbedrijven
Annemiek heeft voor ons modules ontwikkeld voor de functieleerstraten van ING Zakelijk, van eerste ontwerp en interviews met inhoudsdeskundigen tot ontwikkelen en laatste redactie. Onze ervaring is dat zij creatief, flexibel en betrouwbaar is. Annemiek denkt graag mee, vraagt goed door en begrijpt de behoefte van haar klant vrij snel. Zij durft haar klant uit te dagen en (waar nodig) een spiegel voor te houden. Het eindresultaat: producten van uitstekende kwaliteit! Katarina de Munnik-Jekevitchoute, HR Expert Consultant, Opleidingen ING Zakelijk Wanneer je elkaar uiteindelijk “in het echt” ontmoet bij de evaluatie van het webinar “Social Media en Social Learning” en “Presenteren in een webinar” besef ik me , hoe bijzonder onze digitale samenwerking tijdens deze 2 trainingen eigenlijk was. In sneltreinvaart vertaalde Annemiek onze wensen naar twee goede programma's, met gerichte, scherpe vragen, zorgvuldig kijkend naar de doelen en het resultaat die wij wilden halen met deze trainingen. Alles in een zorgvuldige sneltreinvaart. Moniek Faas
 

Contact

Verder praten? Neem contact met ons op!

Social media

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht

EMC
EMC