Struisvogelaward 2015: And the winner is…

Op donderdagmiddag 17 december jl. zaten medewerkers van het Leer- en Ontwikkelplein nietsvermoedend in Den Haag aan hun kerst High Tea totdat, na hun eerste ronde broodjes en zoetigheden, Stephan Obdeijn hen overviel met de Struisvogel-award 2015!

Na mooie woorden van Stephan nam een blij verraste Lida van Doorn, hoofd van het Leer- en Ontwikkelplein, onder luid applaus van haar collega’s de EMC Struisvogel award 2015 in ontvangst. Het Leer- en Ontwikkelplein, een samenwerkingsverband van de ministeries van OCW, SZW en VWS, neemt het stokje over van Tempo-Team, de winnaar van 2014.

De prijs is in het leven geroepen door EMC Performance naar aanleiding van het in december 2012 uitgebrachte boek ‘Haal je kop uit het zand’. Stephan Obdeijn, schrijver van het boek: ‘’Dit boek gaat over leren met zichtbaar resultaat. Sinds de verschijning van het boek hebben we afgesproken dat we ieder jaar, rond de datum van de verschijning van het boek, een Struisvogel-award uitreiken. Dat doen we door een organisatie, afdeling of team te overvallen die:

  • aantoonbaar werkt aan leren en ontwikkelen met zichtbaar resultaat en niet hun kop hiervoor in het zand steken!
  • leren en ontwikkelen continu verbetert en dat ook in de organisatie uitdraagt.

Ook dit jaar hebben wij de koppen bij elkaar gestoken en een aantal projecten bekeken waar wij bij betrokken zijn. Het Leer- en Ontwikkelplein laat in de projecten zien leren nadrukkelijk met presteren te verbinden, evalueert projecten op zichtbaar resultaat en maakt duidelijke keuzes in haar aanpak voor effectieve en efficiënte leeractiviteiten. Een terechte winnaar van de Struisvogel-award.

‘De Struisvogel-award is vooral bedoeld als een aanmoediging voor organisaties, om leren een zichtbare bijdrage te laten leveren aan presteren zo dicht mogelijk op of rond de werkplek. Steek je kop niet in het zand, maar haal hem er vooral uit!’

 

award-2015-uitreiking

award-2015-uitreiking2