Accountants die leren leren!

Esperance Blaauw, leer- en ontwikkeladviseur start haar werkweek thuis. Er is een klantevent bij PWC Amsterdam. Omdat ze op het event geen rol heeft en er weinig plek is, Facetime ik haar thuis. Haar opdracht bij PWC? Ze ontwerpt het twee jaar durende traineeship voor ruim 200 deelnemers. 

De associate academy is verantwoordelijk voor de trainees die accountant willen worden. Bij hun start nemen ze deel aan een twee weken durende introductie. Hiermee wordt het traineeship ingeluid. Esperance besteedt veel aandacht aan de eerste twee introductieweken, omdat dit bepalend is voor de rest van het traineeship. ‘ Het vak van accountant verandert in een rap tempo en daarom wil PWC de activiteiten binnen het traineeship compleet vernieuwen. In het werk neemt de digitalisering toe waardoor het aanpassingsvermogen voor een accountant steeds belangrijker wordt’, begint Esperance haar verhaal. ‘Voor accountants in spe, wordt hierdoor het leren leren belangrijk. En dat is best lastig, als je in een wereld komt, waarin je meer moet kunnen dan ‘een tekstje’ tot je nemen. Sterker nog, de snel veranderende wereld eist dat je continu leert! Trainees hebben een groot aanpassingsvermogen nodig.’

Maar hoe zorg je ervoor dat je aanpassingsvermogen vergroot?
Esperance ging in haar opdracht aan de slag met het ‘leren leren’, want accountants moeten zich erop voorbereiden dat hun vak in beweging blijft, waardoor zijzelf ook mee moeten bewegen. Ze gooide de klassieke methodes overboord en bekeek wat belangrijk was bij het vergroten van je aanpassingsvermogen en waar en hoe ze zoveel mogelijk interactie kon inbouwen. Een klein voorbeeld:

Growthmindset ervaren
Tijdens de introductie gaan ze ook naar het strand. Daar mogen ze kiezen uit de meest bizarre workshops. Van Joekelille tot surfen en van macramé (handwerktechniek) en longboarden tot aan kiten. Ze geven een workshop aan die ze graag willen doen, maar ook een die ze absoluut nietwillen doen. Wat de deelnemers niet weten is, dat ze beiden moeten doen. Op deze manier ervaren ze hoe belangrijk een growth mindset is. 

Wat staat er verder op de agenda?
Straks gaat Esperance met Wouter in gesprek, een andere EMC’er die meewerkt aan deze opdracht. Via ‘Hang-out’ spreken ze elkaar. De PWC’ers maken gebruik van deze Google-faciliteit om net als met Facetime elkaar te zien tijdens het bellen. Wouter ontwerpt het afsluitevent. ‘Voor hem ook belangrijk om de growth mindset in zijn opdracht mee te nemen’, benadrukt Esperance. Daarna hou ik mij weer bezig met de introductieweken waarvoor ik draaiboeken ga maken. Ik vind het belangrijk om alles tot in detail vast te leggen. Verder staat er nog een afspraak gepland met Ilja Lindemeijer, partner van PWC. Hij is chief digital officer en ook hij wil de mogelijkheden bekijken over hoe we meer de digital mindset van de mensen kunnen ontwikkelen. Fijn dat hij de academy hiervoor weet te vinden J. En in mijn laatste Hang-out bespreek ik met een paar collega’s hoe we onze learning & development afdeling beter kunnen positioneren, zodat mensen als Ilja ons beter weten te vinden. En zo gaat het voor Esperance nog wel even door… 

Met een kopje koffie of ook via Facetime met Esperance verder praten over haar project of over de positionering van de afdeling L&D? Dat kan! Neem contact met haar op via eblaauw@emcperformance.nl.