Weet jij waar deze bedrijfsnamen vandaan komen?

parallax background
timotheus-frobel-GeuqLqpgZ6k-unsplash-1

Apple

Ja: Apple is echt vernoemd naar appel. Steve Jobs was destijds op een fruitdieet en al maanden te laat met het aanmelden van de bedrijfsnaam. Hij kwam net terug van een appelplantage waar hij vaak hippievrienden hielp met het plukken van appels. Jobs vond de naam “fun, spirited and not intimidating”.
jorge-zapata-_siAu79dnBk-unsplash-1

Bol.com

Je herinnert je vast nog het dikke mannetje van Bol.com. Maar ‘bol’ heeft niks met het Nederlandse woord voor ‘dik’ te maken. Het is een afkorting van ‘Bertelsmann On-Line’, waar Bol.com onderdeel van was. In 1998 werkten de destijds acht medewerkers vanuit een portacabin in Vianen.
david-clode-75CxJTYeUYs-unsplash

Area9 Lyceum

En ten slotte de naam van onze partner voor adaptive learning: Area9 Lyceum. Area9 is een gebied in de hersenen. Dit 9e gebied is onder andere betrokken bij het leren van vaardigheden, het werkgeheugen en aandacht. Het Lyceum ken je wel van scholen die nog steeds zo heten. Dit woord vindt zijn oorsprong in het oude Athene, waar Aristoteles zijn filosofische school stichtte.

Meer weten?

Meer weten over adaptive learning met Area9? Neem contact op met Ilona Boomsma of Paul Janssen. Je kunt de volledige leerkalender bestellen via emc@emcperformance.nl

Bronnen