30 under 30: Wat vinden jong professionals belangrijk

Wat vinden jongeren onder de 30 belangrijk in werk en leven?

Op Masies Learning is er altijd een groep ’30 under 30’; dit jaar 29 Amerikanen en 1 Nederlander.
Gisteren kreeg ik een mooie gelegenheid om dit te bespreken, samen met een paar andere “minder jong professionals”.

 

Belangrijkste uitkomsten

Gemiddeld werken deze jongeren onder de 30 jaar 12 tot 13 maanden in een functie, al dan niet bij hetzelfde bedrijf. Dit is niet alleen omdat het huidige werk niet bevalt, maar ook omdat het gras ergens anders groener is. Ze zijn continu op zoek naar een functie met meer uitdaging en mogelijkheden nieuwe dingen te leren.

Van leidinggevenden verwachten de jong professionals dat ze tijdig gericht feedback geven. Feedback gericht op het resultaat van het werk, de specifieke performance en hoe de professional in het team (samen)werkt. Daarnaast is de verwachting dat de leidinggevende (vooraf) transparant is over de inhoud van het werk en er regelmatig overleg is over vervolgstappen van de loopbaan. Wat ze meegeven? Leidinggevenden zijn zich niet altijd bewust hoeveel impact hun gedrag en werkwijze heeft op jong professionals.

Eén van de deelnemers vertelde hoe hij keek naar mentoring. Hij ging op zoek naar een mentor, nadat hij zichzelf de vragen stelden:
· Wie doet mijn huidige werk beter?
· Wie wil ik over X jaar zijn?

 

Work life balance

Work life balance wordt ook belangrijker in Amerika. Google biedt haar werknemers bijvoorbeeld massages op werk aan. Ook mag je daar gratis en uitgebreid lunchen. Alles om je langer aan het werk te houden, was het oordeel. De jong professionals die ik sprak willen meer ruimte en flexibiliteit in werktijden en arbeidsvoorwaarden.

 

Passend salaris

Last but not least werd er nog een appel gedaan op werkgevers:
“Geef ons ook het passende salaris en arbeidsvoorwaarden!”
Ik weet niet hoe dat in Nederland zit, maar in de VS is dit blijkbaar een issue.