schaduwcaoching

Naast lifecoaching, coaching on the job, bestaat er ook ‘schaduwcoaching’. Het begrip ‘schaduwcoaching’ vertoont raakvlakken met het 70:20:10 model. Je oefent meer invloed uit op datgene wat op de werkvloer gebeurt en beter of anders kan.

Leren door te werken


Iemand die meeloopt op de werkvloer en een aantal team-afdelingsmanagers observeert en feedback geeft, heet een schaduwcoach in. Meelopen irritant? Er wordt over je schouder meegekeken en de coach zit er dicht op. Gelukkig tonen ervaringen aan dat veel mensen het prettig vinden om iemand te hebben die echt ziet wat er gebeurt en feedback geeft. Bovendien deel je met een coach gevoelens zonder dat dit direct bekend wordt. Er komen thema’s aan bod, zoals:

  • Time-en energiemanagement, keuzes maken, delegeren, prioriteren in de agenda.
  • Teamoverleggen: voorbereiden, efficiënt teamoverleg (het voorzitten).
  • Omgaan met diverse type mensen. Hoe kun je dat anders en beter doen?

Schaduwcoach


Tussendoor en aan het einde van de dag geeft de schaduwcoach feedback over wat er die dag is gebeurd. Ook gaat de schaduwcoach praktisch om met onderwerpen als: afhandelen van e-mails; het delegeren van taken en agendabeheer. Denk hierbij ook aan: ‘ hoe om te gaan met tijdverspillers; overleg en besluitvorming; contact verbeteren met collega’s.’ De gecoachte wordt hierbij gestimuleerd om te reflecteren tussen de coachmomenten in.

In totaal duurt schaduwcoaching 6 tot 8 weken. Het is intensief, maar heeft grote impact: dieper gaande bewustwording; efficiënter en effectiever omgaan met agenda en (team)overleggen en meer “rust, balans en tevredenheid” voor alle partijen. Meer weten over impact van leren? Klik hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.