Helen-van-Efferen

Helen van Efferen

Adviseur

0346 217000


Zorgen dat het werkt!

Het enthousiasme van een kind dat iets nieuws leert is onbetaalbaar. De glans van trots, een kreet van blijdschap, een blik die zoekt naar bevestiging. Soms worden behaalde resultaten zelfs gedeeld met vreemden op straat. Op jonge leeftijd is leren eigenlijk altijd leuk.

Leren in de “echte wereld”

Wanneer we ouder worden verandert dit nog wel eens. De ervaring heeft ons namelijk ook geleerd dat het fout kan gaan. Dat iets niet direct lukt, of anders verloopt dan we gehoopt hadden. Of dat wanneer we oefenen in een veilige omgeving het goed lukt, maar dat het in de “echte wereld” het toch lastiger blijkt.

Ik ben groot voorstander van leren in het werk – direct leren in het echt. Als we in staat zijn in die echte wereld een veilige (leer)omgeving te creëren, waarin we kunnen oefenen, experimenteren en fouten mogen maken, hebben we al een eerste goede stap gezet. Leren in het werk vraagt steun, ruimte, inspiratie en lef. Mijn uitdaging is om dat samen te organiseren en mensen te stimuleren weer met kinderlijk enthousiasme te leren.

Als adviseur en begeleider van leren vraag ik veel door en probeer ik te verbinden. Tegelijk geloof ik in praktische oplossingen en streef ik ernaar het leren zo veel mogelijk in het werk te organiseren. Daar moet het tenslotte gebeuren.

Helen werkt als zelfstandig adviseur en voert opdrachten uit in samenwerking met EMC Performance.

70:20:10

Rendement van leren

Talent development

Management development

Progressiegericht werken

Helen heeft jarenlang gewerkt voor Tempo-Team, waarvan de laatste vijf jaar als HRD adviseur. Opdrachten via EMC voor:

  • Ministerie van VWS en OCW
  • Randstad
  • Gemeente Amsterdam

“Helen heeft mij geweldig geholpen bij de opzet van Beleid Werkt; leertraject op maat. Opvallend is vooral dat Helen veel inhoudelijke kennis van zaken heeft en dit tegelijk heel goed kan vertalen in praktische toepassingen. Het leertraject ‘Beleid Werkt’ voor beleidsmedewerkers van VWS en OCW is gebaseerd op leren in het werk, een terrein waar Helen veel ervaring mee heeft. Haar kennis van leren in het werk ofwel 70/20/10-leren, haar pragmatische en positief kritische houding en haar prettige manier van communiceren hebben Beleid Werkt naar een hoger niveau getild.”

Mirjam van der Zouw, leeradviseur Leer- en ontwikkelplein Ministerie van SZW, VWS en OCW

EMC
EMC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.